Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post autor: lukinis131 » 23 sie 2011, 23:51

Pawel875 pisze:
lukinis131 pisze: Ja zaznaczę że kiepsko ten mecz oglądałeś . Barcelona była lepsza , grała lepiej , ofensywniej , ładniej a niektórzy nie mogą pojąć że wielki Real wielkiego Mourinho mógł przegrać . Mogli zacząć gole strzelać a nie tylko kłócić się . Ostatni dwumecz też sędziowi wygrali Barcelonie ? Czy tak ciężko pojąć że Barca mogła być lepsza ? Takie trudne ?
Przejrzałem ostatnią stronę twoich postów, wynikło z tego że jesteś fanem Barcy więc może być jak grochem o ściane.

Tamten półfinał już był i minął, uznam tą waszą wyższość w pierwszym meczu mimo że tak na dobrą sprawę go nie widziałem. Za to przejrzyj sobie statystyki z wypaczonego meczu:

Kod: Zaznacz cały

Chelsea	 Barcelona
1	Gole	1
4	Strzały na bramkę	1
5	 Strzały niecelne 10
3	Strzały zablokowane	3
4	Zółte kartki	3
0	Czerwone kartki	1
16	Faule 17
6	Rzuty rożne	6
5	Spalone	0
23' 6''	Posiadanie piłki (czas) 40' 9''
36%	Posiadanie piłki (%)	64%
Wynika z tego że zdominowaliście posiadanie piłki, a ze strzałów wynika że Chelsea miała mniej okazji, ale jednak kilka miała. Powiedz mi jak można było nie mieć pretensji do sędziego. Sorry ale tutaj Cie pojebało. Tylko ślepy mógł nie zauważyć że sędzia sobie was tam po prostu przeniósł. I na [ch**] wtedy Chelsea było podjęcie jakiejśtam walki, skoro przykładowo Pique dostał zezwolenie na grę w siatkówkę na cały mecz (pomijając, że odbijał piłkę ręką we własnym polu karnym, o karniakach też nie chce mi się gadać, bo to widzieli wszyscy)

Oczywiście najlepiej walnąć argument że "Barca lepsza"... Ja wiem że jesteście najlepsi i takie tam, ale co niektórych szacunku do przeciwnika trzeba nauczyć.

Byliście lepsi z samej gry, ale ja się pytam gdzie te nieodgwizdane karne. Niezrozumiałe jest dla Ciebie to, że to mogło w znacznym stopniu zaważyć o wyniku. Tam conajmniej 2 były ewidentne (piszę z pamięci, nie włączałem żadnego filmiku na YT). Byliście lepsi ale to The Blues należał się wtedy awans - to nie podlega dyskusji bo sędzia nas wyruchał i tyle.

Co innego dzisiejszy mecz APOEL - Wisła. Analogiczna sytuacja jak w tym meczu CFC z FCB, ale obyło się bez większych baboli sędziowskich i wszystko odbyło się uczciwie, awansowała drużyna lepsza. Oczywiście jak by było 2-1 dla APOELu, też umiałbym napisać, że nie do końca awansowała drużyna lepsza, ale zaznaczyłbym, że wszystko przebiegło w duchu fair play, a Wisła awansowała, bo po prostu była bardziej skuteczna pod bramką rywala.
Oglądałem ten mecz z Chelsea , ale dokładnie go nie pamiętam . Dlaczego masz pretensje do klubu Barcelona a nie do sędziego ? Barca wtedy z tego co pamiętam nic wielkiego nie grała ( to ten mecz z golem Iniesty w drugiej połowie ? ) i pewnie awans się jej nie należał . Dlaczego miała mnie pojebać ? Nie przesadzasz chłopcze czasem ?
Ja Ci pisałem o dwumeczu z Realem a Ty sie odnosisz do meczu z Chelsea . W swojej wypowiedzi nie wspomniałem nawet o przytoczonym przez Ciebie meczu .

Wróć do „Puchary Europejskie”