Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8411

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post autor: piotrcies » 24 sie 2011, 13:53

MGiggs pisze:facet porownuje styl Realu z finału CDR z tym co zagrała wczoraj Wisła
No akurat ja zupełnie coś innego z jego postów wyczytałem. Mogę to na części pierwsze rozłożyć, bo Kamil pisze długie posty, więc można się pogubić jeśli się zbyt wnikliwie nie czyta:

1. Wisła była gorsza od APOELu - tego Kamil nie neguje;
2. Były mecze w historii (na wyższym poziomie, nie ma porównania stylu ani niczego takiego), gdzie jeden zespół był lepszy od drugiego, a przegrywał spotkanie (choćby tu przykład Finału CL 1999, gdzie Bayern mógł wygrać, a United dwa ciosy zadali i zwyciężyli);
3. Kibice po meczu Wisły mówią, że dla futbolu lepiej, że Krakowianie przegrali, bo byli gorsi, a zwyciężać powinni lepsi na boisku;
4. Jeśli na wyższym poziomie zdarzają się takie same sytuacje, to często ci sami kibice drużyn, które wygrały, choć na boisku były lepsze nie marudzą, że przegrał futbol, cieszą się ze zwycięstwa swojej drużyny po prostu, bo nieważne co jest na boisku, ważne jaki wynik;
5. Wisła to nie Manchester, Real, Chelsea, APOEL to jednak nie Bayern, Barcelona. Tu chodzi tylko o podobieństwo sytuacji - lepsza drużyna przegrywa, nie ma lamentu jej kibiców, Wisła przegrywa - to jest sprawiedliwe, bo jakby Wisła awansowała, mielibyśmy dziejową niesprawiedliwość.

Tylko tyle i aż tyle. Przykłady największych były moim zdaniem tylko dlatego, że kibice tych drużyn tak pisali. Gdyby to byli fani Ruchu Radzionków, można by podać przykład Ruchu. I tu nie chodziło o styl gry, Kamil skupił się na reakcjach kibiców. I napisał to całkiem logicznie, ale dużo informacji zawarł w postach, więc można było się nie skupić na meritum.

EOT.

Wróć do „Puchary Europejskie”