Emerald pisze:Gdyby mieli go sprzedac za 15-20 mln to juz dawno by go w Lile nie bylo... a to, ze zyja ze sprzedazy moze stanowic tylko argument przeciwko tak niskiej cenie.
Regularnie czytam francuską prasę, zarówno internetową jak i papierową do której mam dostęp z 1-2 dniowym opóźnieniem. Wiem jaka jest sytuacja we Francji dość dobrze. Po tym jak Hazard w oficjalnym wywiadzie dla dziennikarza ze strony klubowej powiedział, że gdyby dostał ofertę z klubu lepszego od Lille to nie miałby problemów ze zmianą otoczenia to od razu pojawiły się głosy że Lille sprzeda go za sumę niewiele większą niż dostali za Gervinho. Gdy wymieniało się Inter to mówiło się o 17 albo 18 mln. i to były słowa któregoś z działaczy Lille nawet. Zresztą sumy za jakie poszli Rami, Cabaye czy Gervinho pokazują dokładnie że Lille nie żąda sum astronomicznych i spokojnie z nimi dogadać się można. Podobna sprawa z M'Villą mniej więcej, piłkarz chce odejść i nikt mu problemów robił nie będzie, suma więc nie będzie wygórowana. PSG sondowało rynek krajowy, interesowali się młodym Diakite, M'Vilą, Sissoko, Matiudim, padło ostatecznie na tego ostatniego bo SE zgodziło się przygarnąć Clementa co obniżyło sumę, ale za pozostałych kluby żądały 'zaledwie' w granicach 15 mln., a przynajmniej tak donosił Le Parisien. Teraz sumy będą może nieco większe ze względu na końcówkę okienka co wiąże się z utrudnieniem w znalezieniu następcy, ale to i tak nie będzie problem dla Arsenalu bo jeśli mają kasę to ją wyłożą.Emerald pisze:Podobnie tutaj, nie wiem skad Ty czerpiesz takie informacje?