Re: AS Roma (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: AS Roma (zbiorczy)

Post autor: Realista » 25 sie 2011, 23:21

Roma to olbrzymia niewiadoma. Większość nowych nabytków - łącznie z trenerem i nowym systemem gry - to niewiadome, na dziś wygląda to tak, że jeżeli "nie zatrybi" - nowi piłkarze, system gry, na co zresztą wiele może wskazywać - może być co tu dużo gadać kompromitacja i miejsce poza europejskimi pucharami, jeżeli "wszystko zatrybi", to Roma będzie się biła o trzecią lokatę z Juventusem czy Napoli. Jak dla mnie Giallorossi to największa niewiadoma zbliżającego się sezonu i trochę dziwi mnie ta koncepcja budowy zespołu. Kjaer, ktory w Romie chyba zaklepany, ponoć gra słabiutko względem oczekiwań w Wolfsburgu, Krkic nic nie grał w ostatnim czasie w Barcelonie, Lamela spadł ze swoją drużyną z pierwszej ligi argentyńskiej i w najważniejszych meczach nic specjalnego nie pokazał, Jose Angel to się wyróżniał, ale na poziomie Sportingu Gijon, Casemiro, którego ponoć chce sprowadzić Roma to kolejny niedoświadczony, niesprawdzony młodzian, a na dodatek trener chce wprowadzać barceloński styl gry co w takiej lidze, z taką grupą piłkarzy może skończyć się fatalnie. Już nie wspominając o Juanie, Burdisso czy De Rossim (a już na pewno ten 1 i 3), którzy mają za sobą słabe minione sezony. Jeszcze co to wzmocnień, to obok Sketelenburga, Osvaldo jest jedynym zawodnikiem, wobec którego mam pewność, że z miejsca zapewni wysoki poziom gry, podobnie jak opinie powyżej, uważam, że to bardzo dobry ruch.

Wróć do „Włochy”