Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post autor: Morrow » 26 sie 2011, 3:41

2 kluby w fazie grupowej LE. Jest jakis progres choc wciaz marzymy o LM :)

Brawa dla Legii. Sam awans mnie zaskoczyl ale dzis zobaczylem cos co mnie pozytywnie zaskoczylo. Legia pokazala wielki charakter dochodzac Spartak od 0:2 ale dzis zaskoczylo mnie strasznie to, ze od 2:2 nie bylo czekania na dogrywke, ktora nalezalo przetrwac wybijaniem pilki na oslep i modlenia sie o szczescie w karnych tylko zobaczylismy druzyne, ktora wykorzystala slabosc potentata i dobila go w najbardziej dotkliwy sposob. Cos co bylo zupelnym zaprzeczeniem tego do czego bylem przyzwyczajony przez polskie teamy. Nie lubie Skorzy ale brawa dla Legii.

Brawa tez dla Wisly choc nie za wtorkowe spotkanie. Szkoda, ze nie udalo sie tego dowiezc ale co zrobic, Cypryjczycy byli lepsi. Mam nieodparte wrazenie, ze wynik 1:1 w Krakowie bylby dla Wisly lepszy. W polskiej druzynie moze grac i 11 obcokrajowcow, trener byc Holendrem a po 1:0 u siebie zazwyczaj jest to samo, murarka i obrona Czestochowy, byle dowiezc to 1:0. Nie to, ze spodziewalem sie jakichs huraganowych atakow czy cos w ten desen ale chocby proby zagrania czegos konstruktywnego. Cypryjczycy oczywiscie byli lepszym teamem ale mam wrazenie, ze Wisla nie zaprezentowala wszystkiego na co bylo ja stac. Szkoda, kolejny raz. Reforma Platiniego daje naprawde realne mozliwosci zaprezentowania sie w elicie co pokazuja przypadki Debreczyna, Pilzna czy Bate, ktore zagra w LM po raz drugi na przestrzeni ostatnich lat a polskie druzyny paralizuje jakby sama mysl o tym, ze jest szansa zagrac w LM. Inna kwestia, ze poziom sportowy wciaz jest nieodpowiedni ale wierze, ze w koncu w najblizszym czasie sie uda.

Bawia glosy mowiace, ze dobrze sie stalo, ze polska ekipa nie zagra w LM. Cypryjczycy byli lepsi, zasluzyli na awans ale nie czarujmy sie, nie ogladamy LM glownie dla Apoelu czy Dynama Zagrzeb. Awans Wisly mimo slabej gry nie bylby zadna sensacja albo strata dla Ligi Mistrzow. Mimo lepszej postawy w LE w ostatnim czasie to LM potrzebuje polska pilka i kibice. Nasza liga powoli bo powoli ale jednak sie rozwija, pojawienie sie polskiego teamu w fazie grupowej mogloby byc katalizatorem dla calej ligi.

Smiesza tez glosy mowiace o kompromitacji polskiej pilki przez Wisle. Nikt nie bronil BG odebrac tytulu, okazali sie najlepsi w Polsce, dostali szanse walki o LM. To Wisla jest najlepsza polska druzyna, udowodnili to w przekroju zeszlego sezonu na boisku i dostali nagrode w postaci walki o faze grupowa, mieli zrezygnowac z reprezentowania Polski w LM? A ze okazali sie za slabi na ekipe z Cypru to niestety smutny fakt pokazujacy naszej pilce miejsce w szeregu w tym momencie.

Mimo wszystko, licze na dobre wystepy w fazie grupowej zarowno Legii jak i Wisly.

Wróć do „Puchary Europejskie”