Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 30 sie 2011, 1:20

Wszystko wskazywało na to, że Kucka jest blisko Interu i już nie mamy na niego szans, ale...
Preziosi nie powiedziałby o dogadanym ruchu ot tak, dla żartu. Mamy więc pewność, że jakaś transakcja będzie miała miejsce.
Na pewno też nie chodzi o jakiegoś kolejnego juniora, bo taki ruch by nikogo nie zainteresował.
Sky Sports donosi, że chodzi o Casemiro, ale... Dogadaliby się ze sobą na temat piłkarza, który nie należy do żadnej z ekip? I to jeszcze w kontekście transferu za pół roku?
Obstawiałbym gracza Genoi. Oni w pomocy mają dwa nasze cele transferowe - Kućkę i Constanta. Ale znów, Constanta oddaliby nam od razu, a przynajmniej wyjaśnienie jego sytuacji nastąpiłoby w momencie ściągnięcia go z Chievo. Zostaje Słowak, gdzie hipoteza o jego odejściu styczniowym byłaby wzmocniona wypowiedziami Preziosiego o tym, że nie może pozwolić na jego odejście już teraz.
To wygląda tak samo wiarygodnie, jak wiarygodnie wygląda odejście Słowaka do Interu. ;)
W tym wszystkim zastanawia mnie postawa Preziosiego - na pewno finansowo wychodzi na swoje, ale w rzeczywistości rezygnuje z jakichkolwiek wyników sportowych. Każdy jest na sprzedaż, sprowadził Merkela - za rok wraca do Milanu, Kućka? Za pół roku na pewno odejdzie do Interu lub Milanu. I tak dalej... Do tego jak dotąd na ruchach z Gallianim wychodził źle - Boateng, Amelia i spółka byli warci moim zdaniem więcej, niż za nich zapłacono, wyjątkiem jest Sokratis, na którym faktycznie zrobił złoty interes.

Kućka ma za sobą już dobrą rundę, na pewno ma potencjał na więcej. Casemiro nie znam, ale z plotek wynika, że interesowały się nim ciekawe kluby. Jeśli ściągniemy Brazylijczyka, to jednego jestem pewien - nie o takie wykorzystanie miejsca dla gracza spoza Unii mi chodziło, liczyłem na gwiazdę pierwszego składu jak Ganso.
Nie wierzę, że Galliani z Preziosim zmuszą nas do czekania do stycznia na ogłoszenie nazwiska. ;)

Wróć do „Włochy”