Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 739

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 30 sie 2011, 10:34

Tylko wtedy, jeśli ten Casemiro jest takim rozgrywającym pomocnikiem, będziemy mieć nadkomplet na przynajmniej jednej pozycji - albo na rozgrywającym (Ganso, Casemiro, Aquilani), albo na ofensywnym pomocniku (Boateng, Cassano, Robinho, Ganso).
Casemiro to taki box-2-box podobny do Hernanesa z tym, że jak dla mnie znacznie lepszy w defensywie od rodaka oraz trochę słabszy w ofensywie. Przy odpowiednim treningu mógłby nawet zastąpić w przyszłości van Bommela, ale raczej widzę go jako następca Gattuso.
Tak, tylko ciekaw jestem, jak to będzie wyglądało prawnie - podpisanie umowy z Milanem na temat współwłasności gracza, którego żaden z klubów jeszcze nie ma. Z Boatengiem jednak dogadano się w momencie, gdy jego kartę wykupiła Genoa. ;)
Może to wyglądać tak, że Genoa już wykupiła Casemiero z Sao Paolo i ma jego kartę w ręku a ten przyjdzie dopiero w zimie. A teraz podpisali sobie współwłasność.

Oczywiście na razie to tylko gdybanie, bo sami nie wiele wiemy o co chodzi. Równie dobrze może to być Kucka, Constant, jakiś junior czy inny gracz lub transfer z Milanu do Genui.

Bardzo podoba mi się pomysł z Diarrą. Idealny gracz na naszą sytuacje w pomocy. Zwłaszcza przy kontuzji Flaminiego i wieku pomocników. Za rok niewiadomo czy pomocnik tej klasy będzie do wydarcia za rozsądne pieniądze. Bardzo liczę na ten zakup.

Wróć do „Włochy”