Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 30 sie 2011, 21:12

Kućka oficjalnie w Interze, więc jeden cel odpadł nam z kalkulacji. Mówi się o Constancie w styczniu - w zamian oddaliśmy na współwłasność Sampirisiego (coraz gorsi juniorzy tam idą) i Calvano (ostatni z gwiazdeczek primavery, który był własnością tylko Milanu). Constant mnie nie zachwyca, może jako zaplecze byłby fajny, ale w zamian za prawa do Calvano? Wolę już nieznanego mi Casemiro.
Co do meczu z Barca to jeszcze nigdy nie bałem się meczu Milanu w LM tak jak nadchodzącego spotkania z Katalończykami.
Nie przesadzajmy. Barcelona jest super, Barcelona wygra, ale będzie miała o wiele trudniej niż z Villareal, a przede wszystkim na boisku będą mieli o wiele mniej miejsca na boisku + naprzeciwko siebie trochę lepszych atakujących. Nie mam złudzeń co do wyników, ale manity podwójnej nie będzie, bądźmy poważni.
Nie ma co ukrywać faktu, że mogą nas dobrze powieść i zły wynik może pozostać w głowach zawodników a mamy cholernie ciężki początek sezonu.
Nie przesadzajmy, to są dwa mecze, które o niczym nie będą przesądzać - nawet z zeszłorocznym podejściem do LM raczej wyjdziemy z grupy nawet po dwóch porażkach z nimi. ;) Zagramy z Lazio, przegramy z Barceloną i zagryziemy zęby na Napoli. Nie martwmy się o wynik z nimi, bo zespół na pewno wie, że to nie przesądzi o niczym, ale o to, żeby wąska ławka pomocników wytrzymała początek sezonu z niezłymi wynikami w lidze.

Wróć do „Włochy”