Re: AS Roma (zbiorczy)

adekfcb
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: AS Roma (zbiorczy)

Post autor: adekfcb » 31 sie 2011, 20:18

Z tą walką o mistrzostwo to moim zdaniem trochę przesadziłeś ; ) Roma w tym sezonie to będzie zgrywać skład, by w następnym sezonie po kolejnych wzmocnieniach ale już z jakimś trzonem walczyć na poważnie. Ten sezon to prawdopodobnie będzie tzw. "przejściowy" i szału bym się nie spodziewał, choć jak najbardziej namieszać mogą, szczególnie w drugiej części sezonu.

Co do transferów to bardzo mi się podobają i nie ma co narzekać. Pewnie dla Romy nie było idealnie, był bałagan i transfery trochę za późno ale być może wcześniej nie dało rady. Mniejsza o to. Transfery jak dla postronnego obserwatora są świetne. Nie zapominajmy, że Roma w ostatnich latach raczej szła w dół, a nie do góry. Rewolucja była potrzebna i jest! wielu młodych zawodników, ciekawych, pewnie jak napisał wyżej Totnik_ASR mogą wypalić albo i nie. Ale tak jest zawsze. Prawda, że Lamela jest młodziutki i niedoświadczony, prawda, że Bojan miał słaby sezon. Kjaer w Niemczech się nie sprawdził, Osvaldo wcześniej we Włoszech (będziecie z niego zadowoleni, dobry piłkarz, zrobi sporo wiatru na skrzydle). Wszystko OK - ale o tym jak się zaprezentują to się przekonamy. Każdy z nich ma spory talent i gdy będą grać, wsparci takimi zawodnikami jak Stekelenburg, De Rossi czy Totti mogą stworzyć ciekawą drużynę.

Mi się taka polityka transferowa podoba w przypadku Rzymian. Młodzi zawodnicy, ciekawi, z wielkim talentem. Pewnie, nie każdy wypali bo nigdy tak nie jest, ale Ci, którzy wypalą będą wielkimi wzmocnieniami i ewentualnym sporym zastrzkiem gotówki w przyszłości. Roma na dziś nie ściągnie zawodników z najwyższej półki, ba! nawet o takim Guarinie nie ma co marzyć na dziś, bo liga włoska nie jest już tak przyciągająca, a i Roma nie ma czym przyciągać. Tymczasem przyszli fajni piłkarze, sam jestem ciekaw jak to będzie wyglądało, bo zapowiada się na połączenie młodości z doświadczonym Holendrem, De Rossim i Tottim.

Wróć do „Włochy”