Re: Koszykówka w Polsce

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Re: Koszykówka w Polsce

Post autor: ddemon » 05 wrz 2011, 18:41

Babel pisze:Nie znam sie dobrze na koszykówce, jak juz ogladam to raczej NBA, ale zdaje sie ze Kelati grał kilka lat w Polsce i ma zone Polke, wiec nie tyle go naturalizowalismy co skorzystalismy z tego ze ma polskie obywatelstwo. To nie to samo co z Loganem, który sam przyznał ze moglby grac dla kazdego kraju, byle miec w tym jakis interes (paszport UE).

A Ibaka jest Kongijczykiem, a nie Nigeryjczykiem.
To co napisałeś dokładnie tak było..Co do Nigeryjczyka a Kongijczyka nie wiem skąd mi się to wzieło i na to wpadłem - ale wiem że to jest już nawyk w poszczególnych reprezentacjach...Przypadek Hiszpanów jest "świeży" że tak to ujmę ale Rosjanie bodajże też przyznawają paszport już od kilku lat...

Naszą ligę przestałem śledzić już od dobrych kilku lat ale o ile się nie mylę to co roku każda drużyna w PL ma masę Amerykaninów w swoich składach którzy decydują o obliczu tych drużyn wlidze...Miałbyć jakiś limit,nie wiem co wskurali ale nie podoba mi się to że Asseco Prokom który rywalizuje w 2 ligach ma aż tyle obcokrajowców już nie wspominając że rywalizuje w dwóch ligach co jest już paranoją.To cud że nasi młodzi koszykarze zdobyli międzynarodowy sukces rok czy dwa lata temu i z powodzeniem nadal rywalizują w swojej kategorii wiekowej i wkraczają tym samym do basketu seniorskiego..Jak wspominałem wcześniej w naszej koszykówce jest progres ale nadal dużo brakuje..
Dobrze też że Gortat szkoli młode talenty a już może jakiś 1-2 zawodników wyskoczy umiejętnościami za pare lat :roll:

Wróć do „Inne sporty”