http://milan.sportube.pl/aktualnosci/cz ... 11_12.html
LGdS podało jak przed rokiem zarobki wszystkich graczy w Serie A (tabelka na ten i poprzedni sezon znajdziecie w linku). Jak podane jest w tym newsie jest sporo kontrowersji i wydaje mi się, że te dane nie są zbyt wiarygodne. Trudno gdybać na temat zarobków nowych graczy, ale Sky podawało całkiem inne liczby i są one podane poniżej a osobiście uważam, że Sky to najlepsze źródło informacji we Włoszech i ich wiadomości na temat transferów, sum odstępnego się sprawdzają.
1. Tak jak jest podane Gattuso na nowy sezon zarabia więcej niż przed rokiem co jest straszną głupotą. Nowego kontraktu nie podpisywał.
2. Pato również nie parafował nowej umowy, więc wątpię by dostał tak znaczącą podwyżkę bez przedłużenia umowy o kolejne lata.
3. Ambrosini podpisał nowy kontakt i nie wierzę, aby dostał takie zarobki jak przed rokiem.
To z tych grubszych kontrowersji reszta jest w newsie. Dziwna sprawa, ale tak jak pisałem wydaje mi się, że LGdS się nie popisała w tym roku.
BTW - Taci Oli ma być naszym nowym sponsorem. Jak pewnie większość pamięta szef tego chciał kiedyś wykupić część Milanu od Silvio.