Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: (L)oczkerson » 10 wrz 2011, 9:34

Wczorajszy mecz dla postronnego widza był naprawdę bardzo fajny, dla was natomiast pewnie dość frustrujący. Początek bardzo marny i te dwa gole nie wzięły się z niczego. Lazio od początku miało sporo swobody w grze piłką. Swoją drogą gdy przed sezonem Edi Reja mówił, że Lazio jest silniejsze niż rok temu czy gdy tak pisały media to trochę powątpiewałem, bo przecież stracili Lichsteinera, Muslere i Zarate. Pierwsi dwaj grali od dawna na równym wysokim poziomie, a Zarate prawie całą rundę rewanżową miał naprawdę dobrą. No, ale wychodzi, na to, że faktycznie sporo w tym prawdy. Może obrona jest słabsza, ale w ataku Lazio wygląda dużo lepiej niż rok temu. W szczególności dobra gra Cisse mnie cieszy, bo Djibrila zawsze lubiłem i szkoda mi było, że jego kariera w pewnym momencie się załamała (czy też złamała). Inna sprawa, że najlepszy w Lazio znów Mauri. Dwie śliczne asysty. Tak dobry i tak niedoceniany zawodnik!
Jeśli chodzi o Milan to nad Nestą się nie będę pastwił, bo wszyscy wiedzą jak było. Silva też jakiś taki nie widoczny i w konsekwencji nowi napastnicy Lazio sobie hasali. Zaskakująco kiepska gra obu waszych obrońców, a od Nesty Yepes by lepiej zagrał.
Bardzo mnie cieszy świetny mecz Cassano, od kiedy przyszedł do was liczyłem, że posadzi Brazylijczyków na ławie i po takim pierwszym meczu nie widzę powodu by Antek nie został pierwszym wyborem dla Allegriego. Co jak co, ale takiej wszechstronności Pato nie zagwarantuje (kiedyś myślałem, że on będzie baaardzo wszechstronnym cofniętym napastnikiem, tymczasem on coraz bardziej staje się snajperem bazującym jedynie na dynamice :roll: ), a o Robinho pisać nie będę bo wiecie jak dobrze mu życzę :P
No i zastanawia mnie Nocerino. To bardzo odpowiedni ruch dla Milanu i tu dyskusji nie ma, ale zastanawia jak będzie wyglądała jego pozycja. W Palermo grał jako pół-lewy defensywny pomocnik i wczoraj w Milanie pojawił się na tej pozycji. Wcześniej myślałem, że po prostu będzie tym razem grał bliżej prawej (wszak walczyć można wszędzie), ale skoro Max wystawił go na lewej to powinno to oznaczać zamianę ról dla waszych pół-skrzydłowym pomocników. Bliżej lewej destruktor, bliżej prawej kreator czyli Boateng lub Aquilani (oczywiście w momencie gdy Nocerino jest na boisku, nie na stałe). Bo opcja: Nocerino wchodzi za Aquilaniego, a na prawej gra Gattuso czy ktoś równie mało kreatywny nie wygląda dobrze.

Wróć do „Włochy”