Duza przyszłość przed Lazio jesli beda potrafili dominowac przeciwnikow jak w pierwszych 30 minutach meczu z Milanem. Wszakze przeciez jest kilka slabszych zespołów w Serie A niz Milan. Byly jeszcze akcje Hernanesa (zła noga konczyl) i Gattuso tratujacy Neste gdzie Cisse mogl inaczej rozwiazac sytuacje niz strzałem z 16 metrow (choć i Klose mogl sie lepiej zachowac przy dobitce). Swietne dwa podania Mauriego przy golach. Nesta fatalna pierwsza połowa, pozniej sie zrehabilitował blokujac Cisse. Ogolnie pierwsza połowa to swietna reklama Calcio, dalej nie wiem jak mozna sie zachywac wpierdolami spuszczanymi co kolejke przez Real czy Barcelone. W drugiej połowie w zasadzie grał juz tylko Milan a Rzymianie sie bronili, dosc szczesliwie dodajmy. Cassano forme z reprezentacji przeklada na Milan, owszem mogl grac mniej egoistycznie, ale trzeba przyznac, ze jakby wykorzystał te dwie sytuacje to wszyscy by sie zachwycali geniuszem Antka (pomylił sie minimalnie). Aquilani udział przy dwóch bramkach, mysle ze na plus i nie ma co po pierwszym meczu robic z niego antybohatera, choc prawda ze gdyby wykorzystał te setke po podaniu Ibry przy stanie 0-0 to mecz pewnie ułozylby sie inaczej. Ibrahimovic moze słaby jak na niego, ale on swoje zrobil (gol i podanie do Alberto normalnie by załatwily spotkanie).
Odnosnie mocniejszego Lazio to Reji chyba chodzi o to, ze duet Cisse i Klose to moze byc nowa jakość dla drużyny. Muslera czy Lichtsteiner to prawdopodobnie lepsi gracze niz Marchetti czy Konko (choc wczoraj mi sie bardzo podobał), ale nie ma tu tak wielkiej utraty jakosci, ale za to z przodu duet Klose i Cisse czyli naprawde goscie w stanie strzelic po 15 bramek na sezon. Widac, ze cała taktyka oparta jest na tym by stwarzac sytuacje do walki w powietrzu dla Klose i izolowac Cisse by mial duzo miejsca by ukasic. A jest jeszcze Hernanes, który wczoraj mi sie nie podobał, ale juz poprzedni sezon pokazał ze ma duze mozliwosci. Trzeba uwaznie sledzic ich postepy.
Jak dobrze ze Serie A juz wystartowała. Kamien z serca!