Antek wczoraj pokazał, że miejsce w pierwszym składzie należy się mu jak psu buda. Chyba już nie ma znaku po nadwadze a fizycznie musi wyglądać świetnie, bo grał oba mecze w kadrze oraz wczoraj też cały mecz na tak krótkim okresie czasu. Gdyby w drugiej połowie dołożył bramkę, bo miał do tego okazję byłoby świetnie. Osobiście uważam, że powinien grać za napastnikami gdzie będzie najbardziej efektywny, bo będzie miał dwóch graczy przed sobą którym będzie mógł zagrać genialną piłkę na którą go stać. Jego przesunąć na ofensywnego pomocnika, Boatenga na prawego półskrzydłowego obok Zlatana Pato lub Robinho i powinno być lepiej. Antek postaw wreszcie wszystko co masz na piłkę!!
Nocerino wydaje mi się, że wszedł za Alberto bo ten już nie dawał rady. Osobiście mam nadzieję, ze będzie grał za Gattuso i walczył o to miejsce z Boatengiem, bo nie wyobrażam sobie pomocy złożonej z niego, Bommela i Gattuso. Wczoraj byłem pewien widząc rozgrzewającego się Antonio, że wejdzie za Ambrosiniego, ale Allegri zdecydował inaczej. Osobiście kilka jego decyzji z wczoraj mi się nie podobało, ale mam do niego spore zaufanie.
Myślę, że powinno być coraz lepiej. Zlatan dopiero co po kontuzji a zagrał nawet przyzwoicie. Bramkę strzelił, kilka ładnych piłek podał, ale trochę za bardzo się cofał do tył. Jak gra z Pato to może to robić natomiast grając z Antkiem powinien bardziej operować przy polu karnym przeciwnika. Bommel również wrócił dopiero co po meczach reprezentacji i też z kontuzją. To samo tyczy się Aquilaniego, Nocerino i Pato. Wrócą Mexes, Taiwo, Zambrotta, Seedorf, Robinho to na pewno będzie lepiej, bo będzie więcej możliwości rotacji i zawodnicy będą świeżsi. Mamy dość zaawansowaną wiekową pomoc i trzeba racjonalnie gospodarować ich siłami. Dodatkowo Aquilani powinien grać coraz lepiej a jego pierwszy występ napawa optymizmem.
Strata punktów boli, bo ten mecz trzeba było wygrać i była ku temu okazja, ale nie ma co płakać. Zostało 37 kolejek. Najgorszy jest początek sezonu. Tu trzeba w miarę dobrze grać i nie tracić już punktów a później powinno być coraz lepiej. Najgorzej będzie do meczu z Juventusem. Barca, Napoli, Udinese, Cesena i Stara Dama. Tu będzie naprawdę ciężko o komplet punktów, ale trzeba walczyć.