Borussia Dortmund - Arsenal FC

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Borussia Dortmund - Arsenal FC

Post autor: Magnum » 11 wrz 2011, 20:39

Jako że na forum jest kilku kibiców Borussi jak i trochę osób z grona kibiców Arsenalu to starą forumową tradycją postanowiłem przenieść dyskusje na temat nadchodzącego spotkania pomiędzy mistrzem Niemiec a czwartą drużyną Anglii tutaj.

Arsenal i Borussia spotykają się pierwszy raz od 2002 roku kiedy to spotkaliśmy się w fazie grupowej. Wtedy w Niemczech wygrała Borussia 2-1 a następnie Arsenal wygrał 2-0 u siebie. Od tamtej pory minelo 9 lat wiec nie ma co porownywac tamtej potyczki. :P

Jeśli chodzi o sytuację kadrową, to w naszym obozie kontuzjowani są Wilshere, Vermaelen, Diaby oraz wygląda na to, że Ramsey. Spodziewam się takiego oto zestawienia:

---------------Szczęsny-----------------
Sagna-Koscielny-Mertesacker-Gibbs
----Rosicky----Song----Arteta----
Walcott----Van Persie©----Gervinho

Przy czym: możliwe, że zamiast Walcotta zagra Arszawin. Może też zagrać Benayoun. W obronie natomiast zamiast Gibbsa może zagrać Santos. Tak naprawdę to nie wiadomo. Jeszcze jutro będzie konferencja przedmeczowa Wengera w Dortmund więc wtedy będzie można powiedziec cos wiecej - np. czy Ramsey jest zdrowy. Chociaż nawet jeśli Ramsey będzie gotowy to wydaje mi się, że to jednak Rosicky zagra. Walijczyk ostatnio kiepsko gra, wydaje się, że jest zmęczony. A Tomas - o ile wyzdrowieje - też pewnie chciałby zagrać przeciwko swojemu dawnemu klubowi.

Licze, że jakiś kibic Borussi (Aker, patrze na ciebie :P )przedstawi nam sytuacje kadrową jego zespołu.

Osobiście boje się tego meczu. Jeśli zagramy tak, jak ze Swansea, to może być dość kiepsko. Z drugiej strony, Borussia przegrała z beniaminkiem u siebie po podobno fatalnej grze, więc oni też nie są w gazie. Paradoksalnie to, że gramy na wyjeździe może działać na naszą korzyść. Bo u siebie z beniaminkiem to jest jednak ogromna presja, żeby wygrać. Dortmund to trudny wyjazd, raczej nie oczekuje się, że wygramy. Remis będzie dobrym wynikiem. Z tego powodu wydaje mi się, że zawodnikom naszym łatwiej będzie grac, bo nie będą czuli presji z którą widocznie sporo członków zespołu sobie nie radzi, a po prostu będą grali swoją piłkę.

Wróć do „Puchary Europejskie”