El Shaarawy nie jest zgłoszony do ligi mistrzów na liście A. Na liści B nie może być, bo nie gra w Milanie od dwóch lat. Widziałem go na kilku treningach i wygląda bardzo dobrze i pisałem już o tym niedawno po kolejnym reportażu Sky na temat jego poczynań na treningach. Sky jest nim zachwycone jak inni eksperci z Włoch. Myślę, że kwestią czasu jest jego debiut w Milanie. Choć znając włoską mentalność do młodych zawodników to nigdy nic nie wiadomo, ale osobiście uważam, że Galliani nie wydał 5 mln euro za połowę karty gówniarza, żeby przesiedział na ławce/trybunach cały sezon. To nie jest we Włoszech jakiś no-name jak Viudez czy Cardacio. Dodatkowo Allegri miał go mieć na lato, żeby go ocenić. Pod koniec okienka Preziosi chciał go na wypożyczenie i Galliani odmówił. Chyba nie po to by trzymać go na trybunach.
Myślę, że jutro dobrą opcją byłaby choinka. Po pierwsze Ambrosini nie powinien wystąpić w tym meczu, bo jest w słabej formie. Nocerino musi być na boisku, bo jego twardość w grze będzie potrzebna i na pewno jest lepszą opcją niż nasz kapitan obecnie.
Nocerino-Bommel-Aquilani a przed nimi Seedorf i Boateng może być dobrą opcją zwłaszcza, że mecz rozstrzygnie się w pomocy. Choć z drugiej strony Cassano jest w zbyt dobrej formie by go sadzać na ławce.