Niewątpliwie będzie lepsza. Tu przecież chodzi o ideę Ligi Mistrzów, najbardziej elitarnej ligi. Zupełnie altruistycznie, bo przecież nie będziesz oglądał jakiekolwiek meczu APOEL-u, ani byś nie chciałRealFan pisze:Wtedy pisałem, że APOEL jest lepszą drużyną od Wisły i z nim Liga Mistrzów będzie lepsza niż z Wisłą.
Rozmawiałem zatem z Chłopaczkiem, dlaczego ta sama miara nie jest przykładana do klubów takich jak Viktoria Pilzno, Bate Borysow, FC Basel, Otelul Galati, Dynamo Zagrzeb. Otóż dowiedziałem się. Nikogo w Polsce nie obchodzą te zespoły. Zatem mogą sobie grać i nikt się nie boi o obniżenie poziomu
Ale i tak w trosce o poziom proponuję, by na wszelki wypadek wyrzucić mistrzów z tych wszystkich śmiesznych lig, bo przez przypadek mogą wyeliminować kiedyś jakiś poważny zespół podwyższający poziom. Tak będzie lepiej dla poziomu Ligi Mistrzów. Artmedia może grać, ale strażnicy poziomu wiedzą, że lepiej, by polski zespół nie awansował. No chyba, że będzie prezentował poziom godny Ligi Mistrzów. Musi być przynajmniej dwa razy lepszy od Artmedii, by być godnym dostąpienia zaszczytu gry w najbardziej doborowym gronie.