Jak było różnie z szansami Pato? O czymś nie wiem? Gdy był zdrowy to niemal zawsze grał, więc zastanów się zanim coś napiszesz. W pierwszym sezonie 18 meczów z tym, że grał tylko od stycznia, w drugim miał już 36 meczów w Serie A. W dwóch następnych zaczęły się kontuzje, ale i tak uzbierał odpowiednio 23 i 25 meczy. Rzeczywiście różnie bywało z jego szansami na grę...
Nikt nie pisze, żeby go sprzedać po nieudanym początku. Jednak najwyższa pora, żeby zaczął grać na miarę potencjału, bo latka lecą. Jak nie pokaże na przestrzeni całego sezonu to co się od niego oczekuje to wtedy trzeba będzie to przemyśleć.
Co do El Shaarawy'ego to nie wydaje mi się, aby go zajechali. Gdy Pato był w jego wieku to grał niemal bez przerwy, bo nie było dużo opcji w ataku. Natomiast gdy wrócą teraz kontuzjowani to Faraon będzie grywał rzadziej. Także nie widzę problemu z wystawieniem go na Cesenę zwłaszcza, że będzie miał tydzień przerwy przed następnym. I Stephan pracował w okresie przygotowawczym w tym, że miał trening indywidualny. Kontuzjowany był tylko na początku i wtedy wykryto u niego nierównomierną budowę ciała i z tego powodu by nie narażać go na kontuzje nie grał w meczach przedsezonowych. Oglądałem treningi z Milanello i chłopak trenował.
Ciekawostka: W poprzednim sezonie Milan strzelił 65 bramek. 50 z nich strzelili zawodnicy aktualnie kontuzjowani...