Polska & Ukraina EURO 2012

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru » 29 kwie 2005, 20:08

Nie wiem ile razy było to tu powiedziane, ale Portugalia wybudowała wszystkie obiekty od podstaw, więc co to ma za znaczenie, ile mamy teraz?
W kazdym razie jeśli chodzi o możliwości, to od strony finansowej, stać nas. Jedyne co jest przeciw, to mentalność. Łatwo zgłosić miasto, powiedzieć prasie, że stadion będzie, trudniej znaleśc dobrego wykonawcę i dopilnować własności gruntu, na którym ma powstać. A przecież nic więcej samorząd nie musi robić (pod warunkiem oczywiście, że dostanie od państwa pieniądze).
Ale sprawa rozmyje sie nie tylko o dobre chęci, ale niską skutecznośc zainteresowanych.
Głównym problemem będzie decydent, czyli PZPN. Czy jest cięzko znaleść kompetentnych, chociaż na tą okazję? No okazuje się, że tak. Kiedy odbyło się spotkanie miedzy Ukrainą, a Polską, wysłano działaczy typu viceminister, zastępca dyrektora, podczas kiedy Ukraina oddelegowała pierwszy sort swoich ludzi. Kiedy my zadowoleni z siebie chwalilismy sie ileż to miast, by nie chciało, od Białegostoku do Sosnowca :shock:, to druga strona przedstawiła listę miast pięciu, które będą ją reprezentować. co więcej konkretny plan modernizacji trzech i budowy jednego (bodajże, nie pamiętam do końca).
Wiem, że zatrudniono porządną zagraniczną firmę, która ma przygotować plan inwestycji i dbać o wizerunek Polski w związku z tą sprawą, ale niestety ona nie załatwi wszytkiego za Misia i spółkę. A im się niestety tak wydaje.
Politycy jeśli mieliby się zajmować tą sprawą, a na razie widzę tylko lokalne zainteresowanie w radach miasta, to wyłącznie ze względów prestiżowych, bo kibicowi można obiecać, ale po wyborach zawsze znajdą się inne priorytetowe rzeczy. A polityka nikt nie rozlicza z tego co obiecał fanom piłki.
Dlatego ja się nie nakręcam, spokojnie patrzę, jak Kaczyński obiecuje wywalenie handlarzy ze stadionu 10lecia. I tak wiem, że to tylko pod publikę.

Swoją drogą wie ktoś kiedy zgłasza sie kandydatury?

Wróć do „Polska”