Re: Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post autor: Babel » 30 wrz 2011, 17:28

Nie chcemy kolejnego Ryszarda C. czy Breivika! Nie-chce-my! Nie-chce-my! Cytujac pana Waszczykowskiego "Nie zabijacie nas" (nas w tym wypadku lewakow przyp. Babel).

Franz, tak naprawde by odsunac klechow od koryta nie trzeba az tak radykalnych posuniec, ale skoro takie przewidujesz to moze jednak cos jest na rzeczy :wink: . Nic to, czas klechow jest juz policzony przez Najwyzszego, niezaleznie od Ruchu Palikota, ruchu planet, czy od preferencji smoka wawelskiego. Wracajac do meritum to trzeba nadmienic, ze Palikotowi zdecydowanie blizej do FiM, bo zdaje sie ze redaktor naczelny tegoz periodyku kandyduje z jego list, a sam Palikot ma tam zdaje sie stala rubryke. Zdaje sie tez, ze sam Urban jak i cala "betonowa" lewica jest sceptyczna (co majac na uwadze przeszlosc Palikota ma swoje podstawy logiczne, choc nawet sam Grzegorz Napieralski by wpadł na to ze im wiecej Palikota, tym mniej zebow Grzesia Dyndały w TV) co do jego Ruchu tudziez ruchu jego poparcia, wiec nie wiem skad Ci sie to wzielo z tym "NIE" i Urbanem. Zakladam, ze to jedyna rzecz o ktorej (jeszcze) nie wiedziales, wiec sluze rada bracie. Choc generalnie przekaz zrozumialem: Palikot ssie, lewica ssie tak samo jak zwykle. Grunt, ze skoro zrozumialem to przedstawiles to w sposob przystepny dla lewicowej tłuszczy. :ok:

Nie wiem na kogo zaglosuje, znow nie mam ochoty na nikogo. Jesli na Palikota to na zasadzie pokerowe "sprawdzam". Natomiast wasze posty, pełne miłości i braku pogardy dla człowieka, coraz bardziej mnie don przekonuja. Wszakze jaka róznica czy w Sejmie RP znajdzie sie pajac Hoffman, pajacowa Kempa, pajac Węgrzyn, pajac Wiklinski czy pajac Biedron?

Nie-chce-my! Nie-chce-my! Nie-chce-my!

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”