Re: Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post autor: franz » 30 wrz 2011, 19:43

Babel pisze:Powiem szczerze, ze intelekt Urbana oceniałem wyzej niz superlatywy w kontekscie Palikota.
Ja rowniez. :)
Berele Lewartow pisze:W przypadku Palikota nawet nie chodzi o jego poglady bo mniemam, ze on ich nie posiada, a jedynie sie nimi wysluguje. Wczoraj budowała pokolenie JPII, dzis nie kleka przed biskupem.
piwus pisze:Janusz Palikot? Ten słynny katolik z rubryką w Tygodniku Powszechnym, który się wybił na rzekomym alkoholizmie Lecha Kaczyńskiego i insynuacjach dotyczących ingerencji władz w lądowanie w Smoleńsku i pijaństwie Lecha Kaczyńskiego podczas lądowania w Smoleńsku? Który ma skład na Sejm porównywalny do Partii Pracy i na czas wyborów dorzucił antyklerykalizm?
lukinis131 pisze:Nie należy wierzyć w żadne słowa Palikota . Osobnik ten jedno mówi , drugie robi . Mamy na to wiele przykładów , chodźby ten który przytoczył piwuś . Najpierw biznesmen katolicki a teraz antyklerykalny . Najpierw prawica , teraz lewica . W kampanii krytykuje Platformę , program ma całkiem odmienny od niej . Po chwili dodaje , że koalicje to by z chęcią z PO zrobił . Palikot próbuje się chwytać wszystkiego żeby tylko wejść do parlamentu
Otoz to.

Palikot to poprostu zwykla chorągiewka. Skąd wiatr (moda, poklask mediow) zawieje - tam i on rusza śmiało. W czysto pragmatycznych celach, może w jednej chwili pozbyć się swoich poglądów, zasad, własnego zdania.

Dawniej katolik, konserwatysta, człowiek związany z silami klerykalnej reakcji. Wydawca katolickiej prasy. Ucztujący z plebanem przykładny katolicki ojciec rodziny. Polak – patriota wypisz, wymaluj.

Teraz ucztujący z Urbanem, postępowiec i antyklerykał. Z gumowym penisem w dloni i ludzmi ktorzy bija kijem bejsbolowym w leb (odsylam do pana, ktory jest 1 rpp w Elblagu) - chce zbawiać kraj.

Nie wiem jak można akceptować taka dwulicowość i zakłamanie.

Chlopaczek nagle jest calym sercem za Interem, a Babel kocha Milan. I wszystko jest OK. Tylko ktory zmadrzal? :lol:
piwus pisze:My w Polsce na proces mądrzenia mówimy hipokryzja i cynizm
To zdanie dla mnie jest ostatecznym i zamykającym dyskusje stwierdzeniem.

Wyborcom pana P. – krzyż na drogę.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”