Rozumiem, ze naturalna konsekwencja tej wypowiedzi Mariusza Wlazłego bedzie ogloszenie iz w nastepnych trzech latach bedzie do całkowitej dyspozycji trenera reprezentacji Polski. Anastasi zreszta juz zapowiedzial, ze Wlazły ma udac sie na rozmowy z PZPS i obie strony przedstawia swoje stanowiska. Jesli Wlazły dalej bedzie stanowczo odmawiał reprezentacji mysle ze PZPS powinien zastanowic sie nad odebraniem mu polskiej licencji. Wiem jakie jest prawo, ale po co osobie, która regularnie miga sie od gry w kadrze polska licencja? Zwiazek z niego korzysci podobnie jak z Łasko.Również Mariusz Wlazły w wywiadzie dla "Gazety Wyborczej" krytykuje grę Michała Łaski na polskiej licencji. - Też uważam, że to jest chore, Łasko ma paszport polski i włoski, ale gra w kadrze Włoch. Sorry, dla mnie jest Włochem i nie powinien w naszej lidze być traktowanym jako Polak. Niedługo będziemy dawali obywatelstwo na jeden mecz. Wiem, że takie jest prawo, ale mnie się to nie podoba. Ja nigdy na coś takiego bym się nie zdecydował.