Re: Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post autor: czarny samael » 05 paź 2011, 0:10

Ja tylko wszystkim przypomnę, że obie partie: PO i PiS tracą, tylko że w zeszłym tygodniu PiS tracił mniej.

I mam dziwne wrażenie, że część ludzi która chce głosować na Palikota, była przedtem nawet gotowa głosować na PiS, byleby nie na SLD a chcieli zagłosować przeciw rządowi.

I zauważył to sam Kaczyński, który złamał własną zasadę i zaczął poruszać "kwestię" Palikota.

Co ciekawe, Lis wyszło na to że się poświęcił. Kaczyński nawet wygrywając z Lisem, przegrał przed widzami, którzy nie byli za nim. Tzn. może sobie wygrać pyskówkę, ale za sam fakt uczestniczenia w niej - odbierze mu głosy niezdecydowanych.

W czym zgadzam się z kamilem232 i redem85.

Jednak w pewien mocniejszy sposób to już uderzyło w PiS. W momencie, kiedy ludzie mogli sobie powiedzieć - "PO przesadza czy nie z tym spotem?" - dostają Kaczyńskiego "poruszającego" kwestie niemieckie.

Tzw. niezdecydowani, raczej mogą przez to pójść za PO/Palikotem.

A SLD znowu się skompromitowało... Czasami mam wrażenie, że jeśli Palikot na coś wydał swój hajs, to na krety w SLD, tak by im zrujnowały kampanię... :boruta: Normalnie Agnet-Napierlaski :P

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”