Re: Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 704

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post autor: Berele Lewartow » 06 paź 2011, 21:36

Mimo wszystko wiecej tutaj antyrzadowy haseł niz propisowskich. Wiadomo, ze PiS jako najwieksza partia opozycyjna jest najwiekszym beneficijentem krytki rzadu. Ale czy z tego powodu nalezy sie samocenzurowac? Do tego wzywali w zasadzie Wlodyka z Kuczynski na łamach 'Polityki', gdzie ostrzegali, ze krytyka rzadu byc moze jest usprawiedliwiona, ale pamietac nalezy komu ona najbardzie służy!(kaczystom!!). Zapewne kazdy pisowiec jest antyrzadowy, ale nie kazdy kto jest antyrzadowy jest pisowecem. To takie uproszczenie, ktore kazdemu chce dorobic gebe, ustawic sobie wygodnie przeciwnika i bic w niego jako prostaka ze wsi. Cale szczescie swiat nie jest carno-bialy, zero-jednynkowy,ani platforemrsko-pisowski. Masz racje chlopaczku, ze pewnie wiekszoc tych 'antyrzadowych' zagłosuje w tych wyborach na PiS, ale nie wszycy. Ja sam,prawdopodobnie, zagłosuje na te miałki PJN, z trzech niskich, badz jeszcz niszych pobudek. Po pierwsze, dlatego, zeby nie dac sie dyktatowi PiSowsko-Platformerskiemu, po drugie dlatego, ze ich profil polityczny oscylujacy w nazwijmy to ugrzecznionym konserwatywnym-liberalizmie jest dla mnie do zaakceptowania, a po trzecie, to najnizsza pobudka, ale paradoksalnie ta która kaze mi ruszyc w ogole dupe z domu. Chociaz hipotetyczne zmniejszenie szansy wejscia tego scierwa Palikota do sejmu, albo ograniczenia liczby madatow w sejmie jego ruchu poparcia jego samego. Dla kogos, abstrahujac juz od wczesniejszych wybrykow,kto potraktował niepolnosprawnego czlowieka , ktorego wpuscił na swoje listy jak, przepraszam za wyrazenie, gówno, nie powinno byc miejsca w polskim sejmie jak daleko brakowal by mu do doskonalosci. Obawiam się, ze niestety prostackie klipy na poziomie zartow o ksiedzach wykorzytyjacyh dzieci za snickersa i obietnica bezkarnego palenia zioła owładneła juz umysłu wielu ludzi i nic nie jest w stanie powstrzymac ich od głosowania na tego hipokryte.Jak ktos to dobrze nazwal, RPP to Samoobrona z miasta. Takze, te trzy kierujace mna pobudki powinny pozwolic spac mi z czystym sumieniem, niestety nie zatra calkowicie poczucia zlego smaku z samego faktu oddania glosu. To tyle jesli chodzi o moje wyborcze rozterki :mrgreen:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”