Re: Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post autor: Marco Van Basten » 07 paź 2011, 23:39

Nie przypominam sobie Wilmore, aby Kaczyński przemieniał się z konserwatysty w ultra lewicowego polityka. Znowu brednie i slogany z Twojej strony.
Marco ale jaki to jest sluszny wiek? Kiedy przestajemy byc manipluowani przez media? Jak skonczymy 20 lat, 30, 45? To sa fundamentalne pytania. Czy jezeli ja zmienie swoje poglady za 5 lat to znaczy ze dojrzalem i zmadrzalem? A jak znowu zmienie za 10 to co wtedy? Teraz jestem manipulowany?
Trudno powiedzieć Sznajder kiedy osiągamy pełną świadomość polityczną. Jednakże piwus mając powiedzmy 15 lat (tyle mógł mieć w 2005 roku) nijak ma się do pana Janusza, który podjął strategiczną decyzję i zmienił swoje poglądy pod porzucony elektorat. Druga sprawa - trudno mi uwierzyć, że za 5 lat ze zwolennika aborcji i związków partnerskich staniesz się piewcą wiary katolickiej. Oczywiście w wyniku splotu rozmaitych życiowych wydarzeń i doświadczeń jest to możliwe, ale musi to być silny bodziec. Myślisz, że Janusz Palikot przeżył coś czego nie można wytłumaczyć ? Może przyszedł do niego w nocy nienarodzony płód i powiedział, że nie jest człowiekiem (tzn. płód, a nie pan Janusz) ?

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”