Re: Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post autor: j1mmy » 09 paź 2011, 23:08

Kamil232 pisze:
Mam osobiście nadzieję że w ciągu najbliższych lat Państwo Polskie rozwiąże jeden bardzoo ważny problem, jeden z najważniejszych zz perspektywy 30 lat. rozwiąże problem ujemnego przyrostu naturalnego.
buhahahhahahahah

Dla gościa ważny jest problem ujemnego przyrostu naturalnego, a głosuje na partię które jest za legalizacją związków pedalskich i adopcją dzieci przez te związki. Z pewnością imputowanie takich wartości i promowanie takie stanu życia rozwiąże problem małego przyrostu naturalnego.

Ot, właśnie wybory Polaków, głosuje na typa który jest przeciw rodzinie i ją rozbiją, a dla niego problemem jest mały przyrost naturalny. Cyrk po prostu cyrk.

Nie będę wdawał się w jakąs jałową dyskusję ale mam pytanie co do przyrostu naturalnego ma , że dwoje ludzi którzy się kochają zawrą związek przed USC ? Podejrzewam że nie musi być to ślub , ba jestem zdania że nie powinno to funkcjonować na pełni praw rodziny , ale jeśli ktoś chce sformalizować swoje uczucia to nie bardzo rozumiem czemu ktoś ma być przeciwko , niech rozliczają się razem przed skarbówką , niech mają wgląd w dokumenty szpitalne i tego typu rzeczy.

Może się dopreccyzuję tak , chciałbym by w jakiś sensowny sposób Państwo polskie rozwiązało bardzo banalny problem (a może i nie). Kobieta rodzi dziecko kończy jej się macierzyński i bardziej opłaca jej się iśc na kuroniówkę i zając się dzieckiem niż oddawac dziecko w ece opiekunki bo do żłobka nie przyjmują wcale albo we wrześniu. Oczywiście jest to strata dla budżetu krótko terminowa i długoterminowa. Ba jest to problem kazdego z nas bo jeśli teraz nie rodzą się dzieci to nie będzie miał kto pracować na nasze emerytury.

A na RPP głosowałem bo mam nadzieje , że ktoś wreszcie skończy z mafią Watykańską w Polsce , nie licze ze uda się to RPP ale jeśli coś im uszczkną uznam że mój głos był dobry

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”