Re: Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post autor: Kamil232 » 15 paź 2011, 3:26

Ciekawe jest to ze Ty ktory z wyborcy PO stales sie zolnierzem PiS odbierasz innym prawo do zmiany pogladow. Podejrzewam ze jak juz raz czlowiek pozwoli sie zalac tym pisowski betonem to pozniej moze byc ciezko wyjsc ale cuda sie zdarzaja. Wiec nie atakuj Janusza on powinien byc dla Ciebie inspiracja i nadzieja na lepsze jutro. Nie za bardzo boli sukces Palikota? Wyluzuj jeszcze nie ma realnej wladzy ale kto wie co bedzie za 4 lata
Znowu o mnie, to nie ja chyba startowałem w wyborach co? Jakbym był osobą publiczną to bym się musiał pewnie tłumaczyć i wtedy by ludzie zdecydowali czy moje tłumaczenia są wiarygodne czy nie.

Ale nawet jeśli, to jest różnica pomiędzy tym jak się jest 18 letnim gówniarzem, któremu dopiero krystalizują się poglądy i który daje się omamić raz propagandzie mediów, a dwa kreowania się partii. Bo przypominam, że Tusk miał ramię w ramię z Kaczyńskim budować IV RP miał na sztandarach lustrację, dekomunizację itd. i o ile w 2007 roku już nieco od tego odszedł to nadal głosił wiele konserwatywnych bliskich mi haseł, a także zapowiadał reformy, które miały zmienić ten kraj. Tak więc i ja nieco sprecyzowałem swoje poglądy , ale przede wszystkim Tusk w swoim rządzeniu kompletnie nie robił tego co obiecywał w kampanii i jakie wcześniej głosił idee, tak więc to ja raczej zostałem przy swoim, a on zaczął robić coś wręcz przeciwnego.
Tak więc moja przerzucenie poparcia z PO na PiS wobec powyższego ma się nijak do zmiany poglądów o 180 stopni przez Palikota. Już to pisałem jeśli chciałbyś mnie porównać do niego, to tylko wówczas jakbym nagle zaczął głosić, że jestem za legalizacją związków homo, za adopcja dzieci przez te związki, za likiwadcją IPN-u, likiwdacją CBA itd. Co ty chłopie w ogóle porównujesz.

Chcesz to sobie wierz w tą rzekomą zmianę i przemianę tylko potem nie kreuj się i nie szydź z innych jacy to oni są mało rozumni wierząc w jakieś zabobony sprzed 2 tys lat o jakimś typie co chodził po rzece. Bo z pewnością ktoś dla kogo wiarygodny jest Palikot jest ostatnią osobą która może się odwoływać do ludzkiej logiki.

Pozdrawiam :)

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”