Jak to głosi staro polskie przysłowie u innego widzi źdbło trawy w oku, u siebie belki nie zauważa.
To czy Palikot po nas przyjdzie to się okaże, jak na razie to jednak wydaje mnie się, że z tych 10% to takiego twardego betonu antyklerykalnego jak ty to może z 1-2% na niego zagłosowało, reszta albo z szydery jak napisał Boromir, albo jak pisał Red z powodu braku wyboru i chęci pokazania reszcie partii, że mają ich dość, a także z powodu zmęczenia sporem między Pisem a PO. A już w ogóle sugerowanie, że twardego lewactwa antyklerykalnego w Polsce jest więcej niż Konserwatystów jest jakimiś żartem. Sorry jak to mówi Zibi Boniek dzisiaj nie jest pierwszy aprillis.
Kolejny Babel który piszę o upadku PiSu. Fajnie już w w Tok FM Semka obszydził Ordyńskiego jak głosił podobne brednie. Dość zabawnie brzmią z ust lewaka, gdy partie lewicowe w wyborach dostały w sumie 18%(z czego jak wsponiałem wyżej Palikot dostał wiele procent z całkiem innego powodu, a i przejął elektorat Korwina-Mikke) tezy o upadku Pisu
Dla PiSu jest to słaby wynik w kontekście aspiracji, a i tak to jest nieosiągalny wynik dla takiego Palikota czy Sld. Przypomina mi się szydera co poniektórych ze "słabej" gry Rooney'a w zeszłym sezonie. Tak grał słąbo JAK NA SIEBIE, ale i tak to był nieosiągalny poziom dla 90% grajków PL. Tutaj podobnie owszem PiS osiąnał słaby wynik jak na aspiracje, ale i tak to jest nieosiąglny poziom dla jakiegoś śmiesznego Palikota, czy SLD.
Co do reszty to zgadzam się z Mazurem. Ja również do Kościoła nie uczęszczam, bo odrzuacją mnie tacy kapłani jak np. Sowa, Pieronek czy Dziwisz. Ale nie ma nic lepszego dla człowieka niż wiara Chrześcijańska. I będę tej cywilizacji bronił, przed zapędami sodomitów i innej maści dewiantów. Terror poprawnośći politycznej i narzucania poglądów wiekszości przez mniejszość nie przejdzie. Mimo wsparcia mediów, promowania tych idiotyzmów w Polsce nie będzie drugiej Hiszpanii, zapomnijcie.