Re: Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post autor: Babel » 15 paź 2011, 17:59

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem o PiS-ie. Zupelnie nie zrozumiales intencji, betonowe elektoraty maja sie podobnie zarówno z prawa i z lewa i nie mowie ze one sie rozsypia. Odnosnie rozłamu w PiS-u to tak konczy prawie kazda ultraprawicowa partia. Dodatkowo Kaczyński wladzy oddac nie chce mimo ze przegrywa wybory raz za razem, w tyle nie widac nastepców tylko samych klakierów Kaczyńskiego, ci którzy mieli inna wizje partii juz ich w niej nie ma, Ziobro odsuniety na drugi tor w Brukseli. Nie wierze ze jestes az tak naiwny, ze nie widzisz walki o władze w partii której jestes zwolennikiem? Poza tym dwie kadencje to długi okres czasu, to pokazuje ze i tak Kaczyński jeszcze sporo moze nabalaganic.
Ale nie ma nic lepszego dla człowieka niż wiara Chrześcijańska
Ja np. wyzej cenie kromke z dżemem, ale nie bede narzucał innym ze najlepsze co moze ich spotkac w zyciu to kromka z dżemem. Niech kazdy decyduje co dla niego jest wazne, ok? Sa miejsca w których mozna nabyc dzem i sa miejsca w których mozna kontemplowac, modlic sie i radowac sie swoja wiara. Sejm RP zdecydowanie nie jest takim miejscem. Patrz, jest tam nawet kaplica w której wierzacy moga sie modlic. Tam wisi krzyz.
Ale nie ma nic lepszego dla człowieka niż wiara Chrześcijańska. I będę tej cywilizacji bronił, przed zapędami sodomitów i innej maści dewiantów.
Jakies straszne opory maja przed oczyszczeniem ze swoich szergow sodomitow i dewiantow. Skoro chcesz bronic to moze zacznij od doinformowania sie czego lub kogo bedziesz bronil.
narzucania poglądów wiekszości przez mniejszość nie przejdzie.
Sam sobie strzelasz w kolano kolejnymi zdaniami. Wiesz, ze Krk jest w odwrocie jesli chodzi o liczbe wiernych? Teraz wiesz gdzie kryje sie irracjonalizm tego co piszesz? Tak, kwestia lat jest ze Kościoł i wierzacy beda mniejszoscia. Zrozumiales czy bede musiał Ci to wkleic za kilka lat (mam nadzieje, ze jednak mnie tutaj juz nie bedzie :P)?
Jak to głosi staro polskie przysłowie u innego widzi źdbło trawy w oku, u siebie belki nie zauważa.
Ejże! To chyba z przypowieści z pewnej chyba dobrze znanej Ci ksiazki. Autor cytatu mial byc jedynie królem Polski, ale Polakiem nie byl. Choc moze kiedys sie nim okaze :P

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”