Ja np. wyzej cenie kromke z dżemem, ale nie bede narzucał innym ze najlepsze co moze ich spotkac w zyciu to kromka z dżemem. Niech kazdy decyduje co dla niego jest wazne, ok? Sa miejsca w których mozna nabyc dzem i sa miejsca w których mozna kontemplowac, modlic sie i radowac sie swoja wiara. Sejm RP zdecydowanie nie jest takim miejscem. Patrz, jest tam nawet kaplica w której wierzacy moga sie modlic. Tam wisi krzyz.Ale nie ma nic lepszego dla człowieka niż wiara Chrześcijańska
Jakies straszne opory maja przed oczyszczeniem ze swoich szergow sodomitow i dewiantow. Skoro chcesz bronic to moze zacznij od doinformowania sie czego lub kogo bedziesz bronil.Ale nie ma nic lepszego dla człowieka niż wiara Chrześcijańska. I będę tej cywilizacji bronił, przed zapędami sodomitów i innej maści dewiantów.
Sam sobie strzelasz w kolano kolejnymi zdaniami. Wiesz, ze Krk jest w odwrocie jesli chodzi o liczbe wiernych? Teraz wiesz gdzie kryje sie irracjonalizm tego co piszesz? Tak, kwestia lat jest ze Kościoł i wierzacy beda mniejszoscia. Zrozumiales czy bede musiał Ci to wkleic za kilka lat (mam nadzieje, ze jednak mnie tutaj juz nie bedzienarzucania poglądów wiekszości przez mniejszość nie przejdzie.
Ejże! To chyba z przypowieści z pewnej chyba dobrze znanej Ci ksiazki. Autor cytatu mial byc jedynie królem Polski, ale Polakiem nie byl. Choc moze kiedys sie nim okazeJak to głosi staro polskie przysłowie u innego widzi źdbło trawy w oku, u siebie belki nie zauważa.