Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post autor: Magnum » 18 paź 2011, 16:10

Arsene Wenger ujawnił, że tego lata miał do czynienia z pierwszą taką sytuacją w ciągu swojej 15-letniej kariery w Arsenalu, że co drugi Kanonier rozglądał się za nowym klubem.

Wenger wyznał, że utrata Cesca Fabregasa i Samira Nasriego mogła być początkiem do utraty niemal połowy składu.

- To lato było najbardziej burzliwe w całej mojej karierze w Arsenalu. Połowa piłkarzy chciała odejść – oznajmił Boss.

- Podczas pobytu w Azji zawodnicy myśleli tylko o jednym. To było jak prawdziwe trzęsienie ziemi. Teraz zastanawiam się, jak my to wszystko wytrzymaliśmy.

- Myślę, że to, co nam pomogło w tej sytuacji, to fakt, że jesteśmy bardzo zjednoczonym klubem. Wiele innych klubów na naszym miejscu po prostu by eksplodowało – dodał.
Czasem w lecie zastanawialem sie, czy moze oparcie zespolu na zawodnikach z akademii nie bedzie najlepszym rozwiazaniem - mlodzi, perspektywiczni Anglicy, ktorzy beda wierni klubowi. Oczywiscie poziomowo moglaby byc tragedia, wiec dobrze, ze jakos to sie skonczylo.

Jutro dopiero konferencja i/lub wywiad, ale juz dzisiaj Sky Sports donosi, ze Kieran Gibbs nie bedzie dostepny na srodowy mecz z Marsylia z powodu kontuzji brzucha :lol: natomiast Ramsey powinien wrocic do kadry. Mam nadzieje jednak, ze nie zagra, wole Rosicky'ego szczerze mowiac.

Jeszcze jedna rzecz - Arsenal spotka sie z oficjalami West Hamu w sprawie przedluzenia wypozyczenia Almunii. Hiszpan chce tam zostac. Moze w styczniu udaloby sie im go opchnac? :think:
RvP jak nie dostanie mega podwyżki to pewnie pójdzie pograć z Etoo
Van Persiemu nie zalezy na kasie, tylko na sukcesach z klubem.

Wróć do „Anglia”