#1 Southampton - West Ham United X (3.35)
Pierwszy mój typ, po dość długiej przerwie idzie na mecz na szczycie na zapleczu najlepszej ligi świata. Spadkowicz mierzy się z beniaminkiem, wydaje się, że pewniakiem jest zespół ze wschodu Londynu, jednak Święci chcą powtórzyć wyczyn Norwich i dwa lata pod rząd wygrywać awansować. Po słabym początku podopieczni Allardyce'a zaczynają grać coraz lepiej, a brak Scott'a Parker'a nie wydaje się tak widoczny. Zawodnicy ze stadionu św. Marii potrafią grać niesamowicie, Lambert, Lallana czy Connoly pokazują umiejętności znamionujące zawodników BPL. Jest to, jak to już wspominałem, mecz na szczycie, więc żaden z zespołów nie będzie się starał za wszelką cenę wygrać, ważniejsze jest, żeby nie przegrać. Sądzę, że mecz zakończy się bezbramkowym remisem, ale pewniej jest zagrać na remis.
#2 Nottingham Forest - Middlesbrough X (3.15)
Znajdujące się w ogromny dole Nottingham podejmuje Boro, które w tym sezonie radzi sobie bardzo dobrze. Piłkarze Mowbray'a złapali zadyszkę, po świetnym początku nie potrafili w czterech ostatnich meczach zdobyć kompletu punktów. McClaren nie jest pewien posady przy takich wynikach i na pewno jeszcze pamięta słabe punkty swoich byłych podopiecznych. Były selekcjoner synów Albionu za wszelką cenę będzie chciał ugrać choć jeden pkt z 3cim zostałem w tabeli. Uważam, że od tego meczu rozpocznie się odrodzenie Forest i powolne odrabianie strat do czołówki.