Re: FMy

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6705

Re: FMy

Post autor: Boromir » 24 paź 2011, 21:23

Marq pisze:Kupiłem nowego FMa. Pograłem jeden dzień i już opchnąłem konto na allegro ze stratą 20 zł.
Dla mnie ta gra jest co roku identyczna i jak gram w menadżery od 10 lat to mam wrażenie, że już się wypaliłem, dlatego żałuję zakupu.
Nawet te same taktyki w nowym FMie działają co rok temu.
Też tak miałem z FM 2011, dynamiczna reputacja ligi jakoś nie podziałała aż tak magicznie jak wersja 2010, gdzie dodano możliwość gry w III lidze polskiej i wyciągnięcie Chrobrego na szczyt.

Ale tak naprawdę SI nie ma już za bardzo w czym kombinować, bo gra jest ukierunkowana już w bardzo wielu aspektach, teraz tylko trzeba te szczegóły dopracować - trening, tryb 3D (ja nie używam, ale wiadomo, że musi być dopracowywany), scouting itp. Ciężko wymyślić tu coś nowego.

FM od kilku edycji, a w 2012 już najbardziej, jest przeznaczony przede wszystkim dla długich karier, po kilkadziesiąt sezonów, stąd dodano możliwość dodawania nowych lig. Jestem bardzo ciekawy jak to działa właśnie po dłuższym okresie spędzonym z grą. Dla mnie długie rozgrywki to esencja tej gry, ja potrafię od zakupu gry na swoim pierwszym sejwie grać do wakacji, mój rekord to grubo ponad 50 sezonów.

Dlatego wiem, że nowa odsłona będzie mi się podobać.

Wróć do „Hyde Park”