Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post autor: Magnum » 25 paź 2011, 3:43

Dzisiaj gramy z Boltonem w IV Rundzie Carling Cup. Świetna wiadomość to taka, że drużynę na Emirates Stadium wyprowadzi nikt inny jak...

Thomas Vermaelen :jupi: :jupi: :jupi:

Powrót Verminatora w porę. Co ciekawe, będzie to debiut wice-kapitana w tych rozgrywkach :lol: W pierwszym zespole debiutuje Nico Yennaris, koleś młodszy o miesiąc ode mnie :P Ogólnie gra w pomocy, ale ostatnio w rezerwach grał na prawej obronie, z tego co widziałem ze skrótu meczu z WBA, radził sobie dość.. średnio. Tak samo jak zresztą Squillaci. Zobaczymy, co będzie.

Puchar jest ten bardzo ważny, rozpieprzył nam kompletnie sezon w poprzednim sezonie więc mam nadzieję, że tym razem się uda go wygrać. Będzie ciężko, bo w grze dalej jest Chelsea, Man City, Man Utd i Liverpool, ale w poprzednim sezonie United zostało wyeliminowane w 1/4, więc trzeba się modlić, że znowu się tak stanie i że dojdziemy jakoś do finału i w końcu wzniesiemy trofeum. Ale na razie trzeba zejść na ziemie i pokonać Bolton.

Oto skład przedstawiony przez Young Guns:
Arsene Wenger zmienił swoją filozofię w sprawie wielu rzeczy w ostatnich latach, ale jest jedna rzecz, która pozostaje nietykalna - młody zespół w Carling Cup. Boss pozostaje wierny swoim zasadom i daje debiut 18-letniemu Nico Yennarisowi na prawej obronie przeciwko Boltonowi.

Oprócz młodzieży, w pierwszej jedenastce znajdzie się Łukasz Fabiański, w środku obrony wystąpi Sebastien Squillaci a w ataku Yossi Benayoun i Park Chu-Young. Najważniejsza jednak informacja dotyczy drugiego stopera: wice-kapitan Thomas Vermaelen rozpocznie swój pierwszy mecz w ramach Pucharu Ligi Angielskiej.

Poza doświadczonymi zawodnikami będzie jednak sporo młodych twarzy. Wspomniany już wcześniej Nico Yennaris zagra na prawej stronie a Ignasi Miquel zajmie pozycję na lewej flance. W środku pomocy zagrają Emmanuel Frimpong i Francis Coquelin. Oprócz tego zagra Alex Oxlade-Chamberlain.

Jeśli chodzi o ławkę rezerwowych, jest ona złożona w stu procentach z zawodników drużyny rezerw: Vito Mannone, Oguzhan Ozyakup, Chuks Aneke, Sanchez Watt, Daniel Boateng, Jernade Meade i Ryo Miyaichi.
Na podstawie tego można wywnioskować, że tak jak ze Shrewsbury, będzie 4-4-2 wygladające tak:

------------------Fabiański-----------------
Yennaris - Squillaci - Vermaelen - Miquel
----Frimpong----Benayoun---Coquelin---
------Chamberlain-----Park-------Arshavin--

Ławka: Mannone, Watt, Boateng, Ozyakup, Aneke, Meade, Miyaichi

Jedyne, co mnie martwi to to, że jak będzie dupa, to wejdą Aneke i Watt żeby próbować coś strzelić. :lol:

---
Jeśli chodzi o resztę informacji, ani Jenkinson, ani Gibbs ani Diaby na 90% nie będą gotowi na mecz z Chelsea. Van Persie już jest w pełni zdrowy, tak samo jak Vermaelen, więc nie powinno być żadnych problemów.

E: Chamakha nie ma w kadrze jednak, więc pewnie będzie to Arshavin który zagra na skrzydle w 4-3-3- i Benayoun w środku albo na odwrót.

Wróć do „Anglia”