Jesli by sie kogos z nas, kibicow Arsenalu, spytac miesiac temu o wynik, kazdy bez watpienia wskazal by zwyciestwo Chelsea. Od tamtej pory jednak Arsenal gral 8 spotkan i 7 z nich wygral, gra coraz lepiej i wszystko wyglada pozytywniej. Kapitan Van Persie jest w znakomitej formie, Gervinho i Ramsey rowniez wracaja do dobrej formy, a ponadto wrocil Vermaelen. Oczywiscie byloby o wiele lepiej, gdyby dostepni byli inni kluczowi zawodnicy - Wilshere i Sagna - ale nie mozna miec wszystkiego. Z Chelsea wiem tyle, ze nie zagra Drogba z powodu zawieszenia. Szkoda, ze byl ten cholerny Carling Cup, bo nie zagraliby jeszcze Bosingwa i Cole no ale - nie mozna miec wszystkiego.
Oto moja przewidywana jedenastka na mecz:
-------------------Szczesny--------------------
Koscielny-Mertesacker-Vermaelen-Santos
-------Ramsey-------Song--------Arteta------
----Walcott-------Van Persie------Gervinho----
Najwazniejsze bedzie dla mnie paradoskalnie jak zagramy, ale wynik oczywiscie tez bedzie bardzo wazny. Idealnie oczywiscie licze na zwyciestwo, ale bede bardzo szczesliwy, jesli uda sie uzyskac remis - na Stamford Bridge w obecnej sytuacji bedzie to naprawde dobry wynik. Oczywiscie zwyciestwo da ogromnego kopa druzynie, ale remisem nie pogarze.
Zapraszam do dyskusji - ciekawia mnie opinie kibicow Chelsea o meczu.