Re: Jakie nowe filmy polecacie :)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Re: Jakie nowe filmy polecacie :)

Post autor: Marco Van Basten » 03 lis 2011, 10:13

Polskie kino od jakiegoś czasu przeżywa regres zatem bardzo sceptycznie podchodzę do wszelkich produkcji wyprodukowanych w naszym kraju, jednak tym razem zostałem bardzo miło zaskoczony. A wszystko to za sprawą filmu Erratum (http://www.filmweb.pl/film/Erratum-2010-530613) z Tomaszek Kotem w roli głównej. Pan Tomasz jest głównie znany z tanich ról komediowych oraz jako odtwórca roli Ryszarda Riedla. W Erratum natomiast zagrał zagubionego człowieka, którego dopadła przeszłość w jego rodzinnym mieście. I co by nie mówić jego gra może się podobać. Film opowiada o człowieku, który został przez swojego szefa wysłany do Szczecina, czyli miejsca gdzie główny bohater się urodził, aby sprowadził zamówiony przez szefa samochód. Jednak wizyta trochę się przedłużyła i bohater grany przez pana Kota musiał zostać kilka dni w Szczecinie. Tak jak pisałem wcześniej, bohater Erratum musi ponownie zderzyć się z przeszłością, trudną sytuacją rodzinną oraz własnym błędem, który doprowadził do... Ale to już musicie obejrzeć film, aby się dowiedzieć :D Dla mnie film świetny - polecam :!:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”