Re: Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post autor: Kamil232 » 03 lis 2011, 22:37

Nie ma, nie daj się zwariować. Sztandarowy przykład tuskowego morderstwa to Rokita, który sam się wyautował i przegrał walkę o władzę, po czym odszedł. To on w końcu ukuł tę plotkę o premierze z Krakowa, przez co podpisał sam na siebie wyrok i odszedł razem z koncepcją POPiS - skądinąd bardzo mi go żal, niezwykle go cenię.
Kłamstwo, kolejne zresztą. Rokita odszedł przed wyborami w 2007 roku, a tak btw. Tusk wówczas na konwecji mówił, że jak wygramy to o Jasiu nie zapomnimy :mrgreen: Nawet gruby i głupszy w Teraz MY po paru miesiącach go zaprosili i pytali czy dzwonił premier jak się można było domyślić nie dzwonił.
Tak więc łżesz jak zwykle, w 2007 roku już była wojna totalna między Pisem, a PO, a Rokita nie odszedł z polityki dlatego, że przegrali wybory w 2005 i on przegrał jako premier z Krakowa.
. Ja nigdy nie głosowałem na PO, więc nie masz racji.
A to kto ile popełnił morderstw można łatwo zobaczyć patrząc ilu jest wybitnych polityków w PiSie a ilu w PO... (poza tym ja nie mówiłem o politycznych morderstwach tylko o usuwaniu ludzi z partii - co akurat w tym wypadku jest na Twoją korzyść bo Tusk nie "zabił" Gilowskiej (poszła do PiSu) natomiast większość ludzi, którzy odeszli z PiSu wyleciało z polityki.
Znowu niestety z przykrością muszę przyznać, że się mylisz. Płażyński wyautowany i gdzie on był? Gdzie był jakimś ciekawym graczem? W 2007 roku wszedł z list PiSu do sejmu, albo jako niezależny i potem był posłem niezależnym, bez żadnych ciekawych funkcji. Olechowski wyatowany całkowicie, poza nurtem wielkiej polityki, dalej Piskorski to samo, zakładał to śmieszne SD i zdobył z 1 procent poparcia, obaj z Olechowskim skończyli gorzej jak Jurek. Gilowska była na oucie i stamtąd ją wyciągnał Kaczyński. Rokita całkowicie wyautowany.
Co do tych wyrzucony z PiSu Berele już to opisał. Jedynym który jest na całkowitym oucie jest Jurek, z tymże akurat on sam odszedł, jego z partii nikt nie wypychał, ba wręcz przeciwnie Kaczyński chciał żeby on został.

Konkludując to właśnie niemal wszyscy którzy wylecieli z PO oznaczało to dla nich koniec kariery politycznej.

aha btw. jacy to wybitni politycy są w PO poza Tuskiem? :lol:

A co do tego braku klasy. Cóż to właśnie jak to zwykle bywa jest wręcz odwrotnie niż to pisze Wilmore. Ci którzy zostali wypchnięci z PO zachowali na tyle klasy, że przez pół roku nie pielgrzymowali do TVN-u i nie opowiadali jaka to straszna krzywda ich spotkała i nie oczerniali największymi epitetami przywódcy partii do której należeli. A taki Rokita czy Gilowska mogli by tutaj sporo ciekawego powiedzieć. A jak się żałosne zachowywała ekipa Kluzik to każdy widział. I tutaj tylko widze taką różnicę...Bo ja naprawdę nie wiem gdzie niby Kaczyński poniżał Jakubiak w którym momencie? W jakim wywiadzie? On się na ich temat nie wypowiadał. Akurat ja czytam wiele z nich wywiadów i za każdym razem było, że o tej ekipie to ja nie będę rozmawiał. Więc ja się pytam gdzie? Znowu jakieś wrażenie?

Edit:
2. Muszę Cię przeprosić za epitety skierowane pod Twoim adresem. Niepotrzebnie dałem się ponieść. Tekst o dyplomie też zupełnie nie na miejscu. To, że się z Tobą nie zgadzam nie oznacza, że mam o Tobie takie zdanie, a nawet jeśli, to nie oznacza, że powinienem tak do Ciebie pisać.
Nie uważam, żebyś był głupi...raczej zagubiony :P

Przeprosiny przyjęte :wink:
Ostatnio zmieniony 03 lis 2011, 22:48 przez Kamil232, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”