Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post autor: petru » 04 lis 2011, 22:52

Właśnie jestem po ostatnim odcinku Breaking Bad. Najlepszy serial. Nie wiem co chcecie od trzeciego sezonu i początku czwartego, były fenomenalne. Dla mnie powoli rozwijana akcja to najlepsze co mają do zaoferowania obok powiązanych wszystkich wątków ze sobą. I właśnie dzięki takiej akcji łatwo się odnaleźć i zobaczyć analogie do poprzednich wydarzeń. Obejrzałem sezon w ciągu ostatniego tygodnia i to trzeba traktować jako jeden duży film. Finał był dla mnie przewidywalny (bomba, otrucie), chociaż na moment zmylili mnie rycyną. I co z tego jak sposób prowadzenia akcji był pasjonujący? Jak i cały rozwój sezonu - manipulacji Jesse'm. I Saul dorzucił tyle złotych ust w finale, co w całym sezonie.
+ 4 3 2 1
:!:
I Gale dołączył do reszty klasyków takich jak :lol::

5 sezon na pewno ma być ostatni? Rok temu czytałem, że niekoniecznie, dopóki będzie pomysł na fabułę, to będzie dalej kręcony. Jeśli faktycznie koniec się zbliża, to finał historii będzie ekscytujący. Przewiduję, ze nas czeka: konfrontacja z synem, utrata rodziny, powrót Heisenberga, konfrontacja z Mike'm, konfrontacja ze szwagrem (śmierć Hanka? za scenę z przyczepą na złomowisku nie odpuści :lol:), konfrontacja i zemsta Jesse'go (zabita dziewczyna, otrucie dziecka - tutaj też powinien być trup; Heisenberga lub Jesse'go). Ostatecznie wszystko musi sprowadzić się do rodziny. Nie mogę się doczekać, a nie chce by się już kończyło. A obława DEA jako motyw przewodni faktycznie świetnie pasuje.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”