Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6721

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: Boromir » 12 lis 2011, 12:25

Wiecie co jest najbardziej irytujące? Zatrzymano 92 Niemców, którzy przyjechali na Polskie święto robić burdę, którzy atakowali uczestników parady historycznej w historycznych mundurach wojska polskiego (bo pomylili ich z faszystami), którzy zostali zaproszeni tutaj przez wielce szanującą równość Porozumienie 11 listopada, a ja słyszę cały czas o zniszczeniu wozu TVN przez faszystów.

Marsz Niepodległości okazał się wielkim sukcesem, a nie, jak próbuje się wmówić walką faszystów z policją. Było kilkadziesiąt tysięcy ludzi, starszych, młodszych, rodzin z dziećmi, pełny spokój.

Porównania ze zdjęciami rzekomego marszu z TVP czy TVN nawet nie ma co komentować. Dziennikarka TVP Info to w ogóle przechodziła kolejne granice głupoty, rozhisteryzowanym głosikiem ględząc kolejne farmazony. Najpierw dowiedziałem się tam, że marsz jest zdelegalizowany. Potem był telefon, gdzie dziennikarka usiłowała przekonać organizatorów, że marsz jest nielegalny, że ludzie w marszu się biją z policją i czemu tak jest. Na odpowiedź Zawiszy, że on nie wie o co chodzi, bo marsz sobie idzie ona: ale u nas w TV wszystko widać, czemu pan kłamie. Potem oczywiście sprostowanie przez policję i urząd miasta, że marsz jest ok, idzie sobie i jest w pełni legalny. Na koniec puenta w wykonaniu młodej dziennikarki, po zdjęciach z marszu niepodległości, tego właściwego już, gdzie cały marsz idzie, po prostu idzie, zdanie: i znów to samo, znów młodzi ludzie, kaptury. W tym momencie wyłączyłem. bo po co się irytować?

Chuligani, którzy rzekomo zaatakowali stojących policjantów nie mieli nic wspólnego z samym marszem. Miał być sparing z Niemcami, a tu tamtych wyłapano wcześniej.

Niestety jak widać lewacy odnieśli ogromny sukces, przy pomocy Niemców zamknęli najprawdopodobniej drogę do kolejnego marszu, za rok. Czyli osiągnęli to, co chcieli.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”