Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Matt.
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post autor: Matt. » 20 lis 2011, 19:54

Per po prostu czekał na ruch Szczęsnego. Próbował zastawić piłkę, by ten mógł ją przejąć. A że dwumetrowy kolos zwrotności wielkiej nie ma, doszło do katastrofalnego w skutkach błędu. Szkoda mi go, widać, że się przejął. Każdemu może zdarzyć się błąd i podejrzewam, że niejeden kibic Arsenalu już go skreślił. Oprócz tego błędu grał bardzo solidnie, ale pewnie cały czas miał pełne portki, żeby nie popełnić takiego błędu jak przy pierwszym golu.

Gervinho w meczu z ogórami w końcu mógł się pobawić dryblingami. Nawet dobrze mu to wychodziło, więc ogólnie jego ocena za mecz nie powinna być niska. Gdy jednak musiał pokonać dosyć dobrego golkipera, tutaj już miał zonka i spieprzył po całości. W spotkaniu z lepszym rywalem po prostu takie dryblingi (które podwyższyły mu ocenę) by nie były takie łatwe.

Walcott jeden z najlepszych meczów w tym sezonie. W końcu użył mózgu! Arteta przez większość niedoceniany zajmuje się brudną robotą, czego wielu nie zauważa. Ramsey kiepskie zawody. Na jeden dobry występ dwa beznadziejne to już standard.

Z innych aspektów. Verma zagrywał kapitalne długie piłki. Koscielny na prawej obronie w defie daje radę, ale podania ma po prostu bez-na-dziej-ne. Masa strat. Po prostu nie umie dokładnie zagrać prostopadłej lub długiej piłki. Ja osobiście w nim nie widzę ofensywnie usposobionego prawego obrońcy (jak Bac) tylko wspomagającego stoperów defensora. Santos często zapędzał się pod pole karne rywala. Gdyby nie to, że przeciwnicy klasą nie imponują, na pewno któraś z akcji prawym skrzydłem zakończyłaby się golem.

Arszawin to chyba już nawet nie myśli o futbolu. Nie dostaje nawet szans na ostatnie minuty. Musi naprawdę obijać się na treningach, że Wenger nawet na tyle mu nie pozwala. Szkoda. Lubię go jako człowieka, ale zimą może być ten time to say gooodbye.

Wróć do „Anglia”