Re: Siatkówka

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: Siatkówka

Post autor: ddemon » 25 lis 2011, 15:19

Najważniejsze są 3 punkty bo wyraźnie było dzisiaj widać że im siedzi ta porażka z Iranem :/ Szkoda tej porażki ale jak widać Iran sporo miesza w tym turnieju i przede wszystkim oby dalej tak mieszał...Mecz z Japonią oglądałem fragmentami - 1 set od stanu 12-12 praktycznie bez bloku i nie kończenie ataków spowodowały że ten set na straty..Dobrze że nasi po tym przegranym secie się odbudowali w 2 secie wychodziło prawie wszystko i trzymaliśmy Japończyków na kilka punktów...Trzeci set to już nie zawaham się użyć dominację,pokaz sił i umięjetnosci naszej drużyny...Czwartego znowu oglądałem fragmentami ale również graliśmy dobrze...Jedno co martwi - zaczynamy już tracić punkty w jednym ustawieniu i oby do końca tego turnieju była to ilość jak najmniejsza :/
Teraz znów dzień przerwy i mecz z Chinami,USA i Egiptem i dobrze byłoby aby zdobyć w tych meczach przynajmniej 8 punktów(2 z USA) wtedy otworzy nam mocno furtkę do bycia w trójce w tym turnieju a z faworytami będziemy musieli chociaż 1 mecz wygrać...Dobrze byłoby wygrać z USA bo wtedy oni wracają jakby do gry aby zajeli lepsze miejsce niż my :/
Jak wspomniał Morrow w walce pozostały o bezpośredni awans Brazylia,Rosja,Włochy i Polska a reszta walczy o jak najlepsze miejsce...A jak wspominałem wcześniej teraz III faza może okazać się kluczowa Włosi grają z Kubą,Serbią i Argentyną oby przegrali jeden mecz 3-0 a wtedy byłyby 5 punktów przewagi i mecz przed nami :roll:

Jest dobrze mimo że niedosyt jest ale walczymy o punkty do FIVB możemy awansować nawet na 4 miejsce a 5 jest jak najbardziej w zasięgu z 8(a raczej z 7 bo Bułgaria po tym turnieju napewno wyprzedzimy)

Wróć do „Inne sporty”