Re: Liga belgijska

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Re: Liga belgijska

Post autor: mzatlanta » 28 lis 2011, 3:08

Ale rzeczy sie dzialy w sobote w meczu Zulte Waregem- Anderlecht...Waregem prowadzilo 2:0 i wydawalo sie, ze bedzie porazka Fiolkow. A tu w 82 minucie najpierw gol Wasilewskiego :D a potem dwie bramki w przeciagu kilku minut de Suttera i Fiolki wygraly 3:2.
Strasznie mnie wkurza Pan ze sportklubu, ktory czesto komentuje lige belgijska, niemal w kazdym meczu narzeka na de Suttera, ze to beznadziejny napastnik, dlatego nie dostaje szans na gre, i takie tam, a teraz nagle to inni narzekaja na zawodnika Fiolkow a przeciez wedlug niego on jest niedoceniany :roll:

Poza tym Gent wygralo dzisiaj 2:0 z Racingiem Genk w meczu, ktory nie obfitowal specjalnie w bardzo ciekawe sytuacje, a bramki padly dopiero w 69 i 88 minucie. Genk z przegrana a moj ulubiony zawodnik De Bruyne tym razem bez bramki, chociaz probowal.
Lierse przegralo z Club Brugge 0:1 a Cercle zremisowalo z Lokeren 1:1.

W poprzedniej 14 kolejce warto wspomniec o Derbach Brugii (meczu nie widzialam :( ), w ktorych skromnie 1:0 wygralo Club Brugge.

W tabeli Anderlecht na 1 miejscu z duza przewaga 35 punktow, za nimi na 2 miejscu Gent z 29 punktami, potem Club Brugge i Standard po 28 punktow, na 5 miejscu majace o punkt mniej Cercle Brugge, ktore rzeczywiscie troche spuscilo z tonu. Racing dopiero na 7, a Lokeren na 10 miejscu. Tabele zamykaja St. Truidense (nie wiem, czy tak to sie pisze poprawnie, jak dla mnie na nazwach niektorych zespolow mozna sobie język polamac :) ) i Westerlo z 10 punktami.

Za tydzien ciekawie zapowiada sie mecz Standardu Liege z Gent.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”