Re: Siatkówka

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: Siatkówka

Post autor: ddemon » 29 lis 2011, 11:06

Meczu Argentyny z Włochami nie widziałem i z tego co widzę jednak mecz pod kontrolą Włochów...Skoro Zaitsev zdobył 11 punktów,Savani też fajnie 15 o Łasce nie wspominając 24 punkty czyli widzę że Włosi mieli bdb przyjęcie co niestety martwi :/
Jak wspomniał Babel wygrana za 3 punkty z Włochami daje nam awans bezwzględu na inne wyniki - ja pisałem o wygranej 3-2 ale wtedy musielibyśmy jeszcze raczej urwać punkt Brazylii lub Rosji ew. przegrywać 3-1 licząc też że Włosi również stracą seta z Japonią lub Iranem...Przy takiej samej ilości punktów decydują bodajże wygrane sety

Polska 23-7
Włochy 20-11

Licząc że wygrywamy z Włochami 3-2 i robimy nad nimi 6 punktów przewagi i 2 mecze do końca...Nie urwiemy punkty a nawet seta Brazylii i Rosji a Włosi wygrywają po 3-0 to wtedy przy takiej samej ilości punktów 24 punkty wchodzą Włosi bo mają większą ilość wygranych setów :/

Włochy 28-13
Polska 26-15

Po wygranych setach decyduje stosunek setów gdzie również przegrywamy więc gdybyśmy urwali pojedyncze sety Brazylii i Rosji to mimo wszystko Włosi również musieliby stracić seta z JPN lub IRN i wtedy liczyłby stosunek małych punktów obecnie mamy lepszy ale możliwe że Włosi korzystając z tego że mają słabszych rywali niż my mogą go polepszyć my natomiast możemy na tym stracić :/

Krótko - z Włochami tylko zwycięstwo za 3 punkty i jedziemy na IO inny wynik komplikuje awans ale liczę że nasi są mocni...Niemal pewne jest że będziemy 4 na tym turnieju co i tak będzie ogromnym sukcesem - owszem niedosyt będzie po meczu z Iranem :( ale jeśli ktoś mi by powiedział że będziemy 4 to bym sam mu powiedział że jest głupi :D

Co do składu na Włochów również jestem ciekaw z jakimi kartami wyjdziemy...Ja bym mimo wszystko postawił na Zagumnego który jest hm..mniej przewidywalny niż Żygadło którego Włosi dobrze znają...Z Zagumnym powinniśmy bardziej rozrzucić włoski blok,odrzucić ich od siatki - serwować na Zajcewa oraz zneutralizować Łaskę który rozgrywa kapitalny turniej i oby miał ten słabszy dzień z Nami no i kluczowym elementem będzie przyjęcie Włoskiej zagrywki...
Zresztą Anastassi jest wybitnym taktykiem niech wyciągnie ze swojej talii jokera i jedziemy!! 8)
Nie będzie też to łatwy mecz pod względem psychicznym obie drużyny wiedzą o co grają - Włosi przegrali ME2011 my natomiast lubimy grać o 3 miejsce - 3 mecz od końca w turnieju także może w tym coś będzie :roll:

Szkoda tylko że tego meczu nie będę widział :cry: Chociaż może uda mi się widzieć 1,5 seta które mogą być kluczowe pod względem przyjęcia naszej drużyny,rozegrania i ataku no i zagrywki na Zajcewa tak myślę...

E: Serbia wygrała 3-1 z Brazylią...

Dużo nam to nie daje biorąc pod uwagę z kim jeszcze Brazylijczycy grają ale patrząc na to z drugiej strony widać u nich wyraźny zmęczenie,spadek formy co rywale mogą wykorzystać głównie ale wiadomo trzeba patrzeć na siebie a awans możemy już klepnąć wygrywając z Włochami ale również przegrywając z Włochami 3-2 nie jesteśmy bez szans bo taki wynik z Brazylią również dałby awans...
Ostatnio zmieniony 29 lis 2011, 12:26 przez ddemon, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Inne sporty”