Re: Puchar Ligi Angielskiej (Carling Cup)

Awatar użytkownika
maczeta
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Re: Puchar Ligi Angielskiej (Carling Cup)

Post autor: maczeta » 01 gru 2011, 23:09

Wiele się mówi czy tam będzie mówiło o parze Liverpool - City, a tak naprawdę drugi półfinał również będzie ciekawy. Wprawdzie na boisku będzie znacznie mniej gwiazd, a obie drużyny są zdecydowanie mniej medialne, ale zarówno dla jednych jak i drugich to będzie wielka okazja, więc możemy się spodziewać wielkiego zaangażowania i walki z obu stron. Cardiff znów walczy w tym sezonie o awans do Premier League i jeśli udałoby się im tego dokonać + doszliby do finału Carling Cup (a może nawet wygrana, kto wie), to ten sezon dla Walijczyków byłby naprawdę świetny, więc powinno im bardzo zależeć. No ale tak samo z Crystal Palace, dla drużyn spoza Premiership awans do półfinału to wielka okazja i nikt nie odpuści. Po wyeliminowaniu Manchesteru United są podbudowani i będą chcieli pójść za ciosem. Także tu też zapowiada się dobry dwumecz. Tak sobie z ciekawości spojrzałem na bezpośrednie starcia obu drużyn - trzy ostatnie mecze i bilans 1-1-1. Oby te półfinały też były tak wyrównane i obfitowały w emocje.

Liverpool trafił na bardzo mocny zespół z Manchesteru, potencjał ofensywny Citizens jest ogromny, ale ja tam nie narzekam. Wiadomo, teoretycznie łatwiej byłoby z Cardiff czy Crystal Palace, ale zespół Dalglisha z tymi mocnymi gra w tym sezonie dobrze i mam nadzieję, że tak samo będzie tym razem. Ostatnio w lidze była wielka okazja do tego, by ograć Manchester City, ale się nie udało, więc pora tego dokonać w rewanżu na Anfield. Liverpool w tym sezonie nie gra w Europie, więc krajowe podwórko jest najważniejsze i chyba rzeczywiście nie będzie odpuszczania krajowych pucharów. Zresztą, głupie by było w przypadku LFC odpuszczenie teraz, kiedy doszło się już do półfinału i wylosowało tak mocnego rywala. Ciekawe jak rozegra to Mancini; walka o mistrzostwo, do tego europejskie puchary, bo City na pewno będzie grało dalej (nie wiadomo tylko czy LM czy LE). No ale kadra Obywateli jest szeroka.

Będzie ciekawie.

Wróć do „Anglia”