Re: Siatkówka

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: Siatkówka

Post autor: ddemon » 02 gru 2011, 22:07

Morrow pisze:
ddemon pisze: Powiedzcie mi jedną rzecz przy takiej samej ilości punktów pierw decydują ilość wygranych setów a potem dopiero stosunek setów tak? Tzn że Rosja nas nie wyprzedzi po tej kolejce - Potrzeba tylko i aż 2 sety...
Najpierw jest bilans setów.
Domyśliłem się po dzisiejszej tabeli bo mamy większą ilość wygranych setów a nie stosunek setów :D Cóż mamy szanse na 1 miejsce nawet jeśli przegramy jutro 3-1 z Brazylijczykami...

Obecnie pkt stosunek setów
Rosja 24 24-6
Polska 24 26-9

Biorąc że Rosja wygra z 3-0 z Iranem to 27-6 a my przegramy z Brazylią 1-3 będziemy mieli 27-12 to jak wygramy z Rosją wysoko 3-0 to jest szansa że wygramy ten turniej z małymi pkt....Tyle tylko że z Brazylią trzeba przegrać nisko jak już..Chyba że Iranczycy zrobią nam przysługę i urwią chociaż seta Rosji :roll:
Porażka 2-3 jutro daje nam awans ale też wiadomo że potem jeśli wygramy 3-1 z Rosją to mamy 1 miejsce...Pytanie tylko czy nasi wytrzymią 3 tie-breaki :)
Jest też trochę wersja mało prawdopodobna-hardcorowa czyli Włosi wygrywają oba spotkania 3-0 to my jeśli przegramy oba spotkania 1-3 to obecnie w małych punktach wygrywamy z Włochami 90-74 na naszą korzyść - biorąc fakt że Włosi te 30 pkt mogą uzbierać w każdym secie po 5 punktów to my w te dwóch meczach seta musielibyśmy wygrać do 10 oraz przegrywać 2-3 punktami :roll: Chyba zrobiłem wszystkie wyliczenia :lol: Dawać już tych Brazylijczyków :jupi:

Wróć do „Inne sporty”