Barcelona ma jakieś prawa do odkupu do końca już nie pamiętam do kiedy one obowiązują, ale strzelam, że po pierwszym i po drugim sezonie. Jeśli Barcelona będzie zainteresowana odkupieniem Oriola to wierz mi nie będzie mu proponowała grę w rezerwach. To raczej go nie zachęci do powrotu, podobnie zresztą z ławką rezerwowych. Ewentualny powrót to gra w pierwszym zespole. Potrafiła to Barca zapewnić Cescowi, Thiago to i ew. znajdzie miejsce dla Romeu. Ba patrząc na grę Javiera i to jak radzi sobie na obronie i grę tam także Sergio ro Barca potrzebuje defensywnego pomocnika bardziej niż środkowego obrońcy.romantyk_emil pisze:Wydaje mi się, że jeżeli Oriol wywalczy sobie stałe miejsce w Chelsea to raczej nie będzie chciał opuszczać Stamford Bridge. W Chelsea dostał prawdziwą szansę i możliwość gry pełnych 90 min w najlepszej lidze świata. W Barcelonie mógł liczyć tylko na grę w rezerwach lub siedzenie na ławce rezerwowychBiorąc pod uwagę wiek zawodnika i potrzebę grania praktycznie co tydzień lepszym rozwiązaniem będzie zostanie w Chelsea na kilka lat. Nie wykluczam przejścia w przyszłości Oriola do Barcelony w przyszłości, ale wydaje mi się, że nie stanie się to po sezonie czy też 2 następnych