Oczywiscie. Żygadło to chyba największy bohater tego sezonu, chyba nawet wiekszy niz Kurek. Aczkolwiek odnosze wrażenie ze jak Zagumny okrzepnie z naszymi skrzydlowymi i sie z nimi dogra to Łukasz znów bedzie miał pod góre jesli chodzi o gre. Mam leciutki zarzut do Łukasza w ostatnich meczach zapomnial o grze srodkiem zeby sobie otwierac skrzydla czy srodek drugiej linii. Juz nawet nie pisze o potencjale w ataku naszych srodkowych, ale "pipe" to jest nasza kapitalna broń i szkoda, ze tak rzadko z niej korzystalismy. Odnosze wrażenie, ze pod koniec turnieju Łukasz tracił pewność swojej gry, a to byl jego wielki atut w ciagu tego sezonu. Chcialbym zeby zmienil klub w przyszlym sezonie, bo rozgrywjacy moga byc długowieczni jak pokazuje zycie, a Zygadło ma swoj moment w karierze i podobnie jak Zagumny wcale nie jest starybellus pisze:Jakbym ja miał wskazać, kto najbardziej na plus zagrał w naszej drużynie to chyba Żygadło i jego gra kosztem Zagumnego.
Bardzo podoba mi sie, ze nasza kadra jest oparta na swietnym przyjeciu. Winiarski ma niesmowicie wielki wklad w ten element i cieszy ze wrocil do kadry i ja uzupelnia doswiadczeniem i mistrzostwem sytuacyjnych rozwiazań, ale takze Ignaczak gra swietnie (choc wg mnie Igła gral na tym turnieju na 80%, to nie zarzut, po prostu pamietam jego gre z LŚ czy ME gdzie byl najlepszym libero i bronil jeszcze wiecej). Co wiecej Kurek wg mnie zrobil kolosalny postep i naprawde jest przyjmujacym pelna gębą, a jak sobie zle przyjmie to i tak jest w stanie to naprawic w ataku. Kubiak tak samo, no i fajnie ze tych gosci nie da sie zdeprymowac. Owszem maja gorsze momenty, ale to raczej wynika z dobrych zagran rywala, a jak juz poplenia blad to jak mawiał Castellani, otrzepuja sie jak pies i graja dalej. Zatorski, Ruciak, Mika czy nawet Bąkiewicz (czyli zaplecze) tez akurat w przyjeciu nie sa słabi.
I tak i nie. Wiadomo jak bardzo Wlazły by pomogł sportowo, jednak ta kadra nie potrzebuje placzkow i ludzi którzy nie chca sie dla niej poswiecac. Np. nie przepadam za Bartmanem, ale trudno mu nie oddawac wielkiego szacunku za zaangażowanie i poswiecenie sie dla tej kadry. Wg mnie Bartman, Kubiak tworza charakter tego zespołu. Dla mnie temat Wlazłego jest zamkniety. Zreszta Anastasi tez wydaje sie, ze wie co robi w doborze personalnym zawodnikow. Wydawałoby sie przed turniejem ze pominiecie Plińskiego w takiej formie to moze byc kosztowny bład. AA nie powołał Plińskiego, ale tez nie skreslił. Teraz to Daniel musi utrzymac forme i pokazac dlaczego to on ma byc zmiennikiem Nowakowskiego czy Możdżonka, a nie znacznie młodsi Wiśniewski, Kosok czy Czarnowski.Ja za Wlazłym (oczywiście takim z MŚ w Japonii) tęsknię stale.