Re: Siatkówka

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 248

Re: Siatkówka

Post autor: ddemon » 05 gru 2011, 16:39

Jedynie co mogę napisać to Babel :beer:

W pełni zgadzam się z jego opinią odnośnie Żygadły - nie jestem fanem jego gry ale widać u niego progres - podczas PŚ grał rzadko środkiem i jeśli Zagumny poprawi grę z skrzydłowi to będzie miazga...Oprócz tej dwójki to najprawdopodniej Woicki ew.ktoś kto zawsze jest w kręgu powołań Drzyzga,Łomacz,Oczko to nie jest przypadek tyle tylko że oni nie mają doświadczenia,zgrania co jest niestety niezbędne
Trzeba to powiedzieć że w PŚ środkowi grali bardzo dobrze zarówno Nowakowski pokazał niesamowitą formę,nawet w zagrywce jak i Możdzonek którego funkcja kapitana wyraźnie zmotywowała a tu kolejny plusik trzeba przyznać AA...
Nie wiem jak Wy ale śmiało można było do roli kapitana obstawiać Zagumnego,Kurka ew. Bartmana ale nie AA kolejny raz zaskoczył :P Tym samym nikt podczas turnieju nie tęsknił za Plińskim a dyskusja na ten temat była spora...
Młody Wiśniewski również grał dobrze jak na debiut takiej imprezy obwodzie jest jeszcze Czarnowski który teraz gra z Zagumnym co powinno zaprocentować jak kiedyś z Grzybem...Kosok jeszcze też bym nie skreślał ale tak jak Pliński muszą teraz solidnie udowodniać że im się to miejsce w kadrze należy ale to dobrze mamy bogactwo 6 zawodników na 3 pozycje więc każdy będzie musiał spinać się na maksimum swoich możliwości i podnosić swoje umiejętności - Kłosa nie biorę pod uwagę - bo tylko marnuje swój talent w Skrze gdyż gra mało albo wcale :/
Winiarski to jest największy plus i wielki komfort dla rozgrywającego...Oby zdrowie dopisało a wtedy również na tej pozycji mamy bogactwo...Kurek hm..jak dla mnie nie pokazał wszystkiego podczas PŚ,o zagrywce niewspominam ale w ataku zbyt dużo się mylił i nie kończył - jedyny argument to jest kontuzja która została wyleczona zaraz przed wyjazdem także tutaj są jeszcze rezerwy...Obwodzie Kubiak,Ruciak którzy potrafią wyciągnąć zespoł z opresji - no jak wspomniał Babel jest jeszcze Bąkiewicz który spuścił z tonu ale to dlatego że gra mało,zmienia pozycje(przyjmujący-libero) oby się wział za siebie tak jak i Mika bo talent i umiejętności maja ogromne...Również się zgadzam że Igła na jakieś 80% swoich możliwości,drugi jest Zatorski który zły nie jest,gra w Skrze więc dojrzewa i ogrywa się u najlepszych co cieszy w kontekście przyszłości no i wciąż można myśleć o Gacku i Rusek który robi postępy jeśli ktoryś z tej dwójki będzie miał jakiś uraz odpukać...

Mam pytanie bo kiedyś wyczytałem że Olieg Achrem (wcześniej Aleh Achrem) przyjmie obywatelstwo i będzie grał dla Polski(po 2 latach od otrzymania)...Z tego co widzę to pierwsze już ma a z tym drugim na ile to była prawda i ile czasu jeszcze mu zostało z tych 2 lat gdyby co?

Atakującego Bartmana można nie lubieć ale należy cenić za charakter,waleczność i otwartość to co lubi - nie każdy trener potrafił się z nim zgadzać...W Jastrzębiu gra na przyjmującego :roll: Szkoda bo na tym dużo traci on i reprezentacja,niestety szanse że to się zmieni przed IO jest zerowa...Jarosz :jupi: Powoli się odbudowuje co cieszy,wydaje się że jest słaby psychicznie,podłamuje się po 2-3 atakach ale ostatnio widać u niego poprawę,zmiana ligi na włoską,praca u dobrego trenera może wyjść mu na dobrę i kto wie czy może to on będzie tym 1 na IO :shock:
Oprócz nich jest zawsze może grać doświadczony Gruszka który jeśli tylko upora się ze zdrowiem będzie atutem tej drużyny...Tym czwartym który może powalczyć jest Janeczek który robi ogromne postępy i dużo o nim słychać...

Co do Wlazłego przy całym szacunku jest pierdołą...Gadanie że dla niego kadra jest zaszczytem i rezygnuje z niej z powodu związku itd jest żenujące...Rozumiem można mieć pretensje(i jako jedyny o tym mówi) do ludzi ale skoro to taki zaszczyt to czemu z niego rezygnować...Hm...wyobrażacie sobie aby piłkarze z racji tego że PZPN jest delikatnie ujmąc zły,usunął orła zrezygnowali z kadry choć dla nich jest zaszczytem :shock: Jak dla mnie Wlazły się tylko ośmiesza a szkoda bo byłem jego wielkim fanem - pozatym jego gra w Skrze wcale nie jest wybitna jaką prezentował podczas MŚ2006 obecnie to gra na jakiś 50-70% możliwości i niestety wątpie aby kiedykolwiek do takiej świetnej dyspozycji doszedł :( No ale gdyby zdarzył się cud i facet zmądrzał to w kadrze jak najbardziej go widzę :)

Podsumowując ta kadra ma ogromny potencjał,jeśli nasi przygotują się do IO w spokoju(mimo wszystko wiedząc jaki jest cel-medal) to stać ich na osiągnięcie tego wyniku-oby też kontuzje graczy omijały...

Będzie LŚ w przyszłym roku? Po czy przed IO? Jeśli obronimy 3 miejsce,dobry występ na IO + bycie conajmniej w 5 na MŚ2012 może dać nam znów 2 miejsce w rankingu FIVB :jupi: W każdym razie w przyszłym roku powinnien być cel - medal IO oraz awans na 3 miejsce w rankingu :)

Wróć do „Inne sporty”