Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 07 gru 2011, 23:11

Masz rację, dobrze nam się zwykle z nimi grało, ale oni mają bardzo fajnie funkcjonującą linię pomocy, gdzie my mamy Nocerino z Aquilanim. Dodatkowo mają świetnie wyglądające skrzydła, gdzie my mamy Abate i dziurę na lewej stronie, plus mają Gomeza, który może sobie poradzić z partnerem Silvy.
Są ekipą o wiele bardziej zróżnicowaną i na dzień dzisiejszy uważam, że byliby mocnymi faworytami. Pewnie, że szanse na awans z nimi wyglądają o wiele lepiej niż w przypadku Realu (tzn. istnieją ;) ), ale nasz silny atak jest (i pewnie będzie) pozbawiony Cassano, a Ibra w LM to nie ten piłkarz. Wolałbym ich za wszelką cenę uniknąć i poczekać na taki mecz najlepiej do półfinału. :wink:
Ja uważam, że nawet z Chelsea mamy szansę, nie są oni aż tacy mocni jak piszecie.
Nie pisałem, że nie mamy. ;) Po prostu uważam, że na dzień dzisiejszy są od nas lepsi, tyle że oni w lutym mogą być zupełnie inną, gorszą, drużyną, a my raczej (o ile nie powtórzy się katastrofa styczniowa sprzed roku i nie będzie trzeba odstawiać nogi w decydujących momentach) będziemy tylko silniejsi. Na ten moment dla mnie są zagadką, możliwe, że w lutym będą przystępować do LM jako faworyci, a możliwe, że będą chcieli przetrwać 180 minut jak my rok temu i wrócić do ligi.

Wróć do „Włochy”