Re: Polonia Warszawa (zbiorczy)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Polonia Warszawa (zbiorczy)

Post autor: bartbuks » 09 gru 2011, 14:48

Obserwator pisze:Wlasnie, władze WARSZAWY są za LEGIĄ. To jest smutne, w końcu POLONIA to najstarszy istniejący klub w stolicy.
To tradycja, to piękne barwy, to honor i sława stolicy.
Mylisz się bardzo. Władze Warszawy nie są za Legią, tylko władze Warszawy mają wspólny interes w pomaganiu ITI. A to różnica.
Obserwator pisze:A stadion wygląda bardzo źle-do tego POLONIA musi płacić za grę na nim-chyba go wynajmuje ...Śmieszne bardzo.
KSP Polonia nie jest właścicielem stadionu, nie dba o niego, nie płaci za murawę, nie zajmuje się nią, tylko wypożycza stadion od WOSiR. To jest bardzo skomplikowane, a nie śmieszne. Kiedyś opisywałem sprawę w kilku artykułach, ale nie chce mi się przytaczać tego. Jak jesteś ciekaw, to rzucę Ci linki.
Obserwator pisze:Trenują chyba w MArkach albo w ZĄbkach, gdzieś pod WARSZAWĄ w każdym razie.
Okazuje się, ze POlONIA nie moze nawet kupić od miasta tego stadionu.
Kupić? Nie da się, Legia też nie kupiła, a wydzierżawiła. A trenują tam, bo nikt normalny nie trenuje codziennie na boisku głównym. A park przy Konwiktorskiej to nie jest miejsce dla drużyny z Ekstraklasy.
Obserwator pisze:A LEGIA ma teraz nowy stadion koło radiowej TRÓJKI wybudowany za publczne w częsci pieniądze-a więc i moje, chociaż nie cierpię LEGII.Ech, co za czasy....

A ja ją mam w sercu od małego. Wszystkie stadiony, które powstały w ostatnich latach są budowane w dużej części za pieniądze publiczne, więc argument bardzo słaby.

Wróć do „Polska”