Re: NBA...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: NBA...

Post autor: Jarzinho » 16 gru 2011, 22:50

Z kilka godzin ruszają mecze pre-season w NBA. Słabo to wszystko się zapowiada, bo i nie wiadomo czy nowi zawodnicy będą już dostępni i ogólnie jak wyglądają skoro mają za sobą po kilka godzin wspólnych treningów. Mnie przyciąga niedziela Oklahoma z Dallas. Z Dallas z Lamarem Odomem czy Carterem. No i poniedziałek gdzie będzie Utah, które mnie bardzo będzie interesowało w tym sezonie, ale będzie także spotkanie Clippers z Lakers. Pierwsi wielcy wygrani jak do tej pory okienka transferowego i drudzy jak dla mnie najwięksi przegrani.

Oczywiście już za kilka godzin postaram się spojrzeć na Washington i Jana Vesely, czy na Cleveland, a przede wszystkim Kyrie Irvinga i 4 Draftu 2011 Tristana Thompsona. Nie wiem za wiele o tym drugim, więc jakaś ciekawość jest.
Ogólnie mecze pre-season mogłyby przyciągać mnie jeszcze bardziej, ale jak wiadomo ostatni draft nie był za mocny, a dodatkowo dochodzą informację, że w NBa nie zagra w tym sezonie 5 draftu Jonas Valančiūnas czy 7-Bismack Biyombo. Już kiedyś o tym pisałem i będę tego wyczekiwał mam nadzieję, że już niedługo. Chodzi mi o sprawę z przystąpieniem do draftu zawodników, którzy mają ważne umowy w Europie i później są problemy z ich grą w NBA przez wysokie klauzule. Czasami chodzi o naprawdę niesamowite sumy i nie wiem jak zawodnicy się na nie godzą. Mam nadzieję, ze w przyszłości tacy zawodnicy po prostu nie będą mogli przystępować do Draftu i tyle. Zespoły pokładają w nich nadzieję, tracą wysokie picki, a później nie mogą z nich skorzystać.

Wróć do „Inne sporty”